ASUS transformă clasicul touchpad de laptop într-un al doilea ecran

ASUS transformă clasicul touchpad de laptop într-un al doilea ecran

Dacă ai impresia că touchpad-ul clasic al unui laptop ar putea fi mai util decât este deja, ASUS UX580 cu ScreenPad îți dă dreptate.

Touchpad-urile se vor a fi utile, doar că pe majoritatea laptopurilor pe care le-ai putea folosi, acestea sunt sau devin rapid de neîncredere. Un mouse de mici dimensiuni, conectat wireless, te scapă de mulți nervi când vine vorba de un touchpad. S-ar putea să ai o altă părere despre un ScreenPad, însă.

ASUS are de gând să transforme clasicul și banalul touchpad într-un nou ecran, care să-ți sporească productivitatea. Astfel, touchpad-ul își păstrează funcția clasică, doar că acum este un ecran LCD cu care poți interacționa independent față de ceea ce se întâmplă pe ecranul laptopului. Firește, sunt și câteva elemente care unesc cele două ecrane.

Odată ce glisezi în jos pe ScreenPad, vei primi acces la o bară cu câteva aplicații predefinite, cum ar fi calculatorul, calendarul (care poate fi sincronizat) sau un music player independent de display-ul principal. Dacă intri pe YouTube, primești pe touchpad controalele necesare pentru videoclip.

Office are deja parte de o integrare bonus cu ScreenPad, astfel că primești o serie de controale necesare formatării textului, printre altele, direct pe ecranul touchpad, ca să nu te mai întinzi după mouse.

Poți chiar să îți conectezi și telefonul printr-o aplicație dedicată ASUS, iar cu ajutorul ScreenPad poți să faci screen mirroring pe touchpad. Primești și notificări, dar poți să și răspunzi la telefon, dacă primești un apel și n-ai neapărat telefonul la îndemână.

Va exista și un kit de dezvoltare pentru cei interesați, astfel că ASUS oferă o platformă cu potențial destul de mare în viitor.

Despre funcționalitatea ScreenPad și despre laptopul care o găzduiește, noul ZenBook Pro 15, voi scrie impresii mai detaliate în următoarele zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: