18 iun. 2018 | 14:36

Arestat după ce a încercat să fure înarmat un domeniu web

ACTUALITATE
Arestat după ce a încercat să fure înarmat un domeniu web

Nu foarte multă lume fură domenii de internet, iar cazurile celor care o fac cu un pistol la tâmpla posesorului ar putea fi numărate pe degetele de la o mână.

Constant, sunt înregistrate domenii noi de internet, iar cele existente sunt din ce în ce mai râvnite. Pe măsură ce mai multe domenii sunt înregistrate, găsirea unuia care să poată fi memorat rapid de public e o sarcină din ce în ce mai grea. Unii nu sunt dispuși să liciteze pentru domenii de vânzare, ci preferă să le obțină cu forța, chiar și înarmați.

Sherman Hopkins Jr. a fost condamnat la 20 de ani într-o închisoare federală după ce a încercat să fure domeniul doitforstate.com în timpul unui jaf armat. Acesta a pledat vinovat pentru că a intrat înarmat în locuința lui Ethan Deyo și l-a obligat să îi transfere domeniul prin GoDaddy, în timp ce îi ținea un pistol la cap.

Atunci când Deyo a cerut adresa de mail și telefonul, pentru a realiza transferul, Hopkins l-a lovit cu pistolul și chiar l-a curentat cu un taser. Într-un final, Deyo a reușit să preia controlul pistolului și să-l împuște pe Hopkins, dar doar după ce acesta îl împușcase pe Deyo în picior.

Deși nu e clar de ce Hopkins a vrut să apeleze la violență, domeniul avea ceva potențial. Pare că numele acestuia e o referință către o memă care a pornit de la Iowa State University și care presupune să strigi ”do it for State” în timp ce faci lucruri pe care le-ai putea regreta ulterior.

Din fericire, putem fi încrezători că un asemenea caz va rămâne unul singular, probabil, deoarece nu foarte mulți oameni sunt atât de disperați să obțină un domeniu web în schimbul căruia să-și riște libertatea.