Apple Watch Series 4 îi enervează pe doctori: De unde vine problema

Apple Watch Series 4 îi enervează pe doctori: De unde vine problema

Apple Watch Series 4 vine la pachet cu o funcție de diagnosticare a mai multor afecțiuni cardiace. Se pare însă că e departe de a fi perfectă.

O mare parte din prezentarea noilor Apple Watch Series 4 a gravitat în jurul generării unui EKG sau a unei electrocardiograme. Funcția respectivă este o premieră în industrie și a necesitat aprobarea din partea FDA (Federal Drug Administration) din SUA pentru a funcționa în Statele Unite ale Americii. Pentru că este vorba de un echipament medical și nu a fost încă aprobat în Uniunea Europeană, opțiunea cu pricina nu este disponibilă la noi.

Dacă ai însă în vedere cât de bine funcționează, conform unor medici din SUA, EKG-ul de la Apple Watch Series 4 este mai degrabă o sursă de stres, decât o metodă eficientă de auto-diagnosticare.

Din câte se pare, un doctor din Orange County, California, a fost trezit de mai multe ori de către pacienți, în miezul nopții, pentru că aceștia sau panicat. Motivul stresului a venit de la informațiile oferite de Apple Watch. ”Mi-a trimis raportul și era perfect normal. Acesta era un bărbat sănătos de 45 de ani care se juca pe ceas și a intrat în panică majoră.” A afirmar medicul Brian Kolski.

În opinia lui Kolski, Apple ar fi trebuit să lanseze acea funcție într-o manieră mult mai responsabilă decât a făcut-o și să instructeze oamenii vizavi de modul în care să o folosească și să interepreteze citirile. Un purtător de cuvânt al gigantului din Cupertino a afirmat că sunt disponibile instrucțiuni detaliate pe site-ul companiei, în timp ce Kolski a spus că prea puțini utilizatori intră pe site.

De când a devenit disponibilă funcția EKG pe Apple Watch Series 4, medicul american a ținut să menționeze că a primit peste 20 de mesaje panicate de la pacienți care au început să se diagnosticheze. În opinia lui Kolski, purtabilele ar trebui folosite în scopuri medicale, dar nu ar trebui percepute ca sisteme de diagnostic definitiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: