Funcția din iPhone care funcționează și după ce bateria s-a descărcat

Funcția din iPhone care funcționează și după ce bateria s-a descărcat

Un portofel digital e dependent de baterie, cum e și un iPhone. Totuși, odată cu iOS 12, Apple ne arată cam ce pregătește pentru viitor.

Probabil că îți folosești deja telefonul pentru a face plăți sau să editezi documente, să asculți muzică, să vizionezi filme etc. Toate sunt activități care au dus telefonul mobil la un alt nivel și cauți mereu caracteristici care să-ți faciliteze aceste activități.

Totul se învârte însă în jurul autonomiei. Dacă ai plăti doar cu telefonul, descăcarea lui ar însemna că ești izolat și ți-ar trebui niște cash sau un card. După iOS 12, și în următorii ani, am putea vorbi despre un telefon, chiar și unul descărcat, drept un portofel digital excelent.

Odată cu iOS 12, un iPhone poate fi folosit pe post de buletin (acolo unde se poate) sau pentru stocarea cardului de transport (la fel, unde e cazul). Din fericire, sunt puține țări. De exemplu, funcția suportă și cardurile desemnate pentru tranzit și cele de student, dar primele sunt valabile doar pentru China și Japonia, ultimele pentru studenți din Statele Unite ale Americii.

Telefonul poate fi folosit pentru autentificare sau tranzit și când e descărcat, iar asta până la cinci ore de la descăcare. În SUA există deja trei instituții de învățământ care au aprobat această funcție, pentru a facilita utilizarea cardului.

Faptul că poți folosi telefonul ca pe un card de acces și la metrou e iar un atu. Un telefon a ajuns să se piardă mai greu decât o cartelă de metrou. Ar fi o mare realizare pentru Metrorex dacă ar implementa ceva asemănător. Cert e că infrastructura în acest sens începe să fie construită.

Deocamdată, funcția nouă din iOS 12 pentru cip NFC util și când telefonul e descărcat, poate fi folosită pe ultimele modele: iPhone Xs, iPhone Xs Max și iPhone Xr. Pe listă mai sunt însă și modelele vechi ca iPhone 7 și 8.

Citește și:
Sursa: Tech Radar