20 aug. 2018 | 14:48

Apple face pe plac chinezilor și șterge mii de aplicații din App Store

ACTUALITATE
Apple face pe plac chinezilor și șterge mii de aplicații din App Store

Gigantul american a făcut curățenie în varianta chinezească de App Store, pentru a se plia pe cerințele guvernului chinez.

Regimul din China este unul destul de strict din punct de vedere social, probabil ca oamenii să nu uite că se află totuși într-un stat comunist, deși capitalist. Din cauza asta, unele servicii lipsesc cu desăvârșire aici, în timp ce altele trebuie ”aranjate” în funcție de preferințele autorităților.

Astfel, Apple ar fi eliminat din varianta chinezească de App Store peste 25.000 de aplicații care nu se încadrau în regulile naționale. Cel puțin 4.000 dintre aceste aplicații erau legate de jocurile de noroc.

Apple a declarat că ”am șters o mulțime de aplicații care încercau să distribuie ilegal jocuri de noroc în App Store și suntem vigilenți, pentru a descoperi și înlătura alte aplicații”.

Cu toate acestea, cei de la CCTV (televiziunea de stat din China), citați și de The Wall Street Journal, spun că ”Apple a creat regulile pentru aplicațiile din App Store, dar tocmai ei nu le-au respectat, astfel că o mulțime de aplicații cu jocuri de noroc și loto au ajuns în magazin”.

Mișcarea vine după o perioadă de critici lansate de către mass-media chineză împotriva Apple. Compania e acuzată că nu face suficient de multe lucruri pentru a combate activitățile online ilegale. Și în trecut, aceștia au mai fost nevoiți să elimine aplicații din App Store; atunci a fost vorba de cele care ofereau servicii VPN.

Nici decizia de acum a Apple nu trebuie să surprindă; este doar una din multele ocazii în care companiile americane trebuie să joace după regulile chinezilor, dacă vor să aibă acces la una dintre cele mai mari piețe de desfacere din lume.