Compania unde devii un soi de cyborg ca să fii mai eficient

Compania unde devii un soi de cyborg ca să fii mai eficient

Când nici angajații, nici roboții nu sunt suficient de buni pentru patroni, încerci să-i combini. Pentru prima dată, angajații de la liniile de asamblare Ford vor folosi niște exoschelete mecanice care-i ajută să lucreze mai eficient și fără prea mult efort.

Reprezentanța Ford din Statele Unite ale Americii a făcut un pas în față în evoluția producției eficiente și rapide, care îmbunătățește și condițiile de lucru ale angajaților.

Cândva, să fii muncitor în industria auto însemna să ai o meserie grea, în care erai tot timpul murdar și în care îți puneai sănătatea în pericol. Azi, o bună parte din departamentele uzinelor auto este mecanizată, dar tot este nevoie de angajați care fie comandă mașinile respective, fie sunt chiar ei cei care asamblează piesele.

ford exoschelet angajati

Pentru aceștia, Ford a început o colaborare cu Ekso Bionics, o companie care produce echipamente mecanice de tip exoschelet pentru persoanele cu probleme locomotorii, dar și pentru industriile de construcții.

Ekso Bionics a creat pentru Ford așa-numita EksoVest, o vestă cu brațe mecanice care-i ajută pe angajații de la linia de asamblare Ford din Michigan să execute anumite operațiuni fără să-i mai obosească și reduce riscurile de accidente de muncă.

Exoscheletul îi ajută pe angajații Ford să ridice obiecte cu greutăți de la doar 2 kilograme, până la cele de circa 70 de kilograme. Vesta mecanică permite mișcări în sensuri variate, nu-ți blochează prea mult libertatea de mișcare și poți ridica obiecte până deasupra capului. EksoVest poate fi purtată de persoane cu înălțimi cuprinse între 1,58 m și 1,95 m și se adaptează și în funcție de cât ești de robust sau slab.

ford exoschelet angajati

Ford va introduce noile exoschelete în 15 linii de asamblare din 7 țări. Ele sunt utile la efectuarea unor lucrări de asamblare manuale, cum ar fi utilizarea unor scule electrice de sudură sau montare a armăturii mașinilor.

Pentru Ekso Bionics, această colaborare este doar începutul. Pe măsură ce exoscheletele vor crește gradul de eficiență în muncile grele, compania ar putea intra pe un teren de producție în masă pentru multe alte industrii și exact acesta este obiectivul Ekso Bionics: să ofere oamenilor posibilitatea de a-și depăși limitele fizice și să execute lucruri remarcabile.