Android P îți va face viața mai ușoară când stai mult pe telefon

Android P îți va face viața mai ușoară când stai mult pe telefon

Iminentul Android P va fi încărcat de funcții noi, unele mai puțin relevante decât alte. Printre ele se va număra și una inteligentă pentru a preveni intrarea în standby a telefonului atunci când ai mai mare nevoie de el.

Multe dintre terminalele cu Android au prostul obicei de a intra în standby când ți-e lumea mai dragă. Dacă obișnuiești să citești documente stufoase pe mobil sau email-uri fără de final, pentru a-ți conserva bateria, telefonul intră în standby.

Ecranul începe să-și diminueze luminozitatea până când se închide complet. Soluția este să-l atingi ocazional sau să navighezi prin setări pentru a dezactiva această opțiune. La unele terminale, pentru a-ți atinge scopul, nu este exclus să fii nevoit să-ți instalezi o aplicație dedicată din Google Play pentru a preveni intrarea în standby.

Detaliile de fond contează însă mai puțin. Important este că, odată cu lansarea Android P, viața ta va fi mai simplă dacă petreci foarte mult cu telefonul în fața ochilor. Update-ul va extinde funcționalitatea senzorului de amprentă prezent pe un număr surprinzător de mare de terminale. Va fi suficient să atingi ocazional senzorul de amprentă de pe telefon pentru a preveni intrarea în standby.

Dacă respectivul cititor biometric este instalat într-o poziție confortabilă, sub spatele camerei principale, nu este exclus să stai în permanență cu degetul pe el atunci când citești. În mod evident, opțiunea nu este la fel de utilă pentru persoanele cu un cititor de amprente sub ecran. Decât să-l atingi pe acela, poți la fel de bine să atingi ecranul, cu aceeași finalitate.

LG și Samsung au apelat de câțiva ani la o soluție creativă pentru această problemă. Majoritatea telefoanelor sud coreenilor utilizează camera frontală pentru a-ți detecta prezența feței și a ochilor deschiși în fața telefonului.

Dacă ești identificat, se previne intrarea în standby. Dezavantajul acelei soluții ține însă de impactul asupra bateriei. Camera frontală pentru selfie-uri are un impact mai mare asupra acumulatorului când este utilizată, decât un cititor de amprente. Cu Android P, ar trebui să-ți fie viața mai ușoară, dacă ai noroc și te bucuri de respectivul sistem de operare pe telefon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: