Dacă urăști ecranele crestate, Android P ar putea fi un coșmar pentru tine

Dacă urăști ecranele crestate, Android P ar putea fi un coșmar pentru tine

O mulțime de funcții ale viitorului Android P au fost anunțate de către Google, însă una dintre ele te-ar putea pune pe gânduri dacă urăști ecranele crestate.

Ecranele cu crestătură sunt ”la modă” acum, asta pentru că Apple a creat un asemenea display pentru iPhone X. Nu, nu au fost primii, Essential Phone a avut primul ecran cu crestătură în partea de sus, doar că mai nimănui nu i-a păsat despre telefon și implicit, nici despre designul ecranului.

Când iPhone X a debutat cu noul tip de ecran, a reușit să polarizeze comunitatea, dar a găsit destui fani ai display-urilor cu crestătură. Inspirați de succesul pe care Apple l-a avut cu acest ecran, mai toți producători de telefoane cu Android s-au orientat către astfel de display-uri, iar lucrurile ar putea deveni și mai interesante.

Android P permite dezvoltatorilor să observe cum rulează aplicația lor pe un display cu crestătură pe centru sau pe colț, dar și cum se comportă această dacă are de-a face cu două crestături. Varianta de preview pentru dezvoltatori permite acestora să pună la punct compatibilitatea aplicațiilor cu viitorul sistem de operare.

Având în vedere că există suport pentru două crestături, ne putem aștepta să vedem în viitorul apropiat telefoane care vin cu un asemenea design. Unii producători chiar ar avea de gând să facă așa ceva: în aprilie a fost descoperit un brevet de la ZTE care arată un telefon cu două crestături pe ecran, una în partea de sus pentru cameră și a doua în partea de jos pentru butonul home.

Crestăturile pe ecran rămân, în continuare, un subiect sensibil, însă un lucru e sigur: trendul deja s-a cimentat, așa că le vom mai vedea ceva timp, până când nu va apărea o soluție alternativă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: