03 ian. 2018 | 13:00

Google susține un telefon cu Android care costă cât țigările tale pe-o săptămână

ACTUALITATE
Google susține un telefon cu Android care costă cât țigările tale pe-o săptămână

Pentru că nu oricine își permite un flagship de ultimă generație, ai la dispoziție și telefoane ieftine din care să alegi.

Android Go este sistemul prin intermediul căruia vor fi aduse pe piață telefoane accesibile, astfel că sistemul de operare al Google va ajunge la din ce în ce mai mulți oameni, mai ales la cei din piețele emergente.

Cu toate că este vorba de telefoane ieftine, nu mulți s-au gândit cât de mici vor putea ajunge prețurile dispozitivelor din acest program. Cel mai ieftin telefon care va face parte din oferta Android Go costă doar 32 de dolari, adică ceva mai mult de 100 de lei. Google a încheiat deja mai multe parteneriate cu producători din India și se așteaptă ca primele telefoane să fie produse luna aceasta.

Cei de la Micromax vor livra telefonul de 32 de dolari până la finele lui ianuarie, însă și alți producători sunt pe val în ceea ce privește producția de telefoane pentru Android Go. Intex, Lava, Karbonn sunt doar câteva dintre aceste companii.

Telefoanele Android Go sunt ideale pentru clienții care au un buget limitat, dar care vor să facă tranziția de la telefoanele clasice către cele inteligente. Mișcarea îi ajută și pe producătorii locali, interesați de crearea unor asemenea dispozitive. În ultimii ani, cota de piață a acestora a scăzut drastic, ajungând de la 50% la doar 15 procente, pe fondul presiunilor făcute de brandurile chineze, care vin cu prețuri competitive.

Lansarea noilor telefoane îi va ajuta și pe cei de la Google, care au venituri de peste un miliard de dolari în India.

Jumătate din telefoanele vândute în India, fie el smart sau nu, costă mai puțin de 32 de dolari. Telefoanele Go, însă, au avantajul de a oferi o experiență de Android pură.