18 mai 2017 | 07:26

Android Go va fi soluția pentru telefoanele ieftine și bune

ACTUALITATE
Android Go va fi soluția pentru telefoanele ieftine și bune

La fel ca iOS, Android a devenit un pic mai pretențios la capitolul resurse cu fiecare versiune. Soluția găsită de Google la această problemă este Android Go.

Din ce în ce mai mulți dezvoltatori importanți din industrie au făcut eforturi pentru a-și optimiza aplicațiile, rețelele sociale și alte servicii online. În final, toate vor funcționa în condiții decente pe conexiuni limitate la internet și pe telefoane cu performanțe hardware slabe. În contextul în care și-au atins deja publicul țintă din majoritatea teritoriilor de pe mapamond, acest efort suplimentar are scopul de a atrage utilizatori din țări aflate în curs de dezvoltare, precum India.

Ca o parte componentă a acestui trend, Google a detaliat în cadrul conferinței Google I/O 2017 un sistem de operare intitulat Android Go. Acesta ar trebui să-și facă treabă surprinzător de bine pe terminale cu mai puțin de 1GB RAM. Începând cu 2018, Google va oferi Android Go ca o experiență doritorilor, urmând ca, după câteva astfel de experimente, să poată fi folosit de producătorii de hardware.

,,Android Go este creat cu funcții relevante pentru cei care au o conecitivate limitată și vorbesc mai multe limbi.” Descrierea oficială a noii versiuni de Android include mai multe referințe la dispozitive entry-level. Experiența de utilizare va fi completată de aplicații precum Chrome, Gboard sau YouTube care au fost de asemenea optimizate pentru hardware-ul limitat.

Noul Gboard va câștiga abilitatea să realizeze traduceri printr-un sistem intitulat transliterare. Acesta se referă la posibilitatea interpretării cuvintelor în altă limbă după ce au fost redactate fonetic. În plus, dacă vrei să facilitezi interacțiunea cu un vorbitor de limbă nativă, Gboard îți va afișa cuvintele în alfabetul local după ce tu le-ai scris în limba ta. Acest sistem vizează mai ales zonele din India și America de Sud, unde smartphone-urile foarte ieftine se vând surprinzător de bine.

Ultimul detaliu care ar trebui să transforme Android Go într-un succes constă în includerea unei versiuni de Google Play care, deși va cuprinde tot catalagul de aplicații cu care v-ați obișnuit, va evidenția cele care au fost optimizate pentru Go.

Conform celor de la Google, Android a ajuns să ruleze în prezent pe 2 miliarde de dispozitive mobile. Efortul din jurul Android Go ar trebui să faciliteze obținerea ,,următorului miliard.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele