Poți să transformi orice poză într-o animație 3D cu această aplicație

Poți să transformi orice poză într-o animație 3D cu această aplicație

Software-ul „Photo Wake-Up” îți permite să transformi orice fotografie într-o animație – mai exact, personajul dintr-o fotografie poate pur și simplu să iasă din cadru și să pășească în afară, fără să lase în urma sa o gaură inestetică.

Acesta a fost creat de studentul doctorand Chung-Yi Weng, de la University of Washington, cu ajutorul câtorva prieteni. Metoda dezvoltată de Wend implică identificarea unui subiect 2D dintr-o poză și transformarea lui într-o versiune 3D capabilă să iasă din poză, să alerge, să se așeze sau să sară.

„Credem că metoda nu doar că le oferă oamenilor modalități noi de a se bucura și de a interacționa cu fotografiile, dar sugerează de asemenea o cale de a reconstrui un avatar virtual dintr-o singură imagine”, au explicat Weng și colegii săi în lucrarea scrisă a proiectului.

Efectele programului sunt, ce-i drept, fascinante – și le poți vedea în videoclipul de mai jos. În el, baschetbalistul Stephen Curry poate fi văzut cum sare și aleargă din poza în care se află, iar una din creațiile lui Picasso se desprinde din cadru perfect, lăsând în urmă o pictură intactă.

Nu e prima oară când cercetătorii au încercat să transforme 2D-ul în 3D. Au mai făcut asta și în trecut, dar rezultatele nu au fost tocmai impresionante (dacă vrei să vezi cu ochii tăi, videoclipul acesta este dovada). Ce aduce Weng nou este că software-ul său identifică părțile diferite ale corpului, precum brațele și picioarele, pe care reușește să le modeleze în mod individual, astfel încât să se potrivească cu decupajul 2D.

Programul acesta poate fi folosit și în realitatea augmentată. Astfel, interacțiunile oamenilor cu operele de artă 2D ar putea fi schimbate într-un mod binevenit. Imaginează-ți doar cum ar fi ca data următoare când mergi la muzeu un personaj dintr-un portret să sară din cadru și să pășească în fața ta – te-ai simți de parcă ai trăi în viitor.

Sursa: Futurism
Etichete: