Schimbare pentru Windows 10: cum o să controlezi calculatorul de acum

Schimbare pentru Windows 10: cum o să controlezi calculatorul de acum

În ultimii ani, mai mulți giganți din tech au făcut investiții semnificative în dezvoltarea unor asistenți virtuali. Cei mai mulți dintre ei funcționează însă doar pe anumite platforme, în timp ce Alexa tocmai a migrat de pe boxele Echo pe sistemele cu Windows 10.

În funcție de telefonul pe care îl utilizezi sau boxa inteligentă pe care ai cumpărat-o din varii motive, s-ar putea să te fi confruntat de curând cu un asistent virtual. Dacă ai iPhone, folosești Siri. Fanii Android se bucură de Google Assistant. Windows 10 vine la pachet cu Cortana, iar Alexa este preinstalat pe toată seria de echipamente Amazon Echo.

De ceva timp însă, cei de la Amazon au început să ofere Alexa și pe gadgeturile altor companii. Cea mai recentă iterație de Alexa tocmai a fost lansată pentru sistemele cu Windows 10, în cazul în care, Cortana nu prea te-ai înțeles cu Cortana.

În teorie, ai putut avea acces de ceva timp la Alexa pe Windows, dar doar pe un număr limitat de sisteme și configurații hardware. Acum, este disponibil în Windows Store pentru orice utilizator de desktop sau laptop cu Windows 10. Toți cei care își instalează aplicația vor avea acces la același set de funcții într-o manieră complet gratuită, cu o singură mențiune. Posibilitatea de a o apela pe Alexa din senin, printr-o comandă vocală, va fi disponibilă doar pe anumite computere. Cele mai multe te vor obliga să apeși o combinație de taste sau să accesezi programul cu mouse-ul.

În privința funcționalității de care vei avea parte pe Windows 10, cu ajutorul asistentului virtual Alexa vei putea să interacționezi cu echipamentele smart dintr-o casă inteligentă sau să controlezi muzica din boxe. Poți să creezi liste de activități, să-ți consulți calendarul, să asculți știrile, să obții răspunsuri la diverse întrebări care te frământă.

Momentan, nu poate reda muzică la comandă de pe Spotify sau alt serviciu de streaming, dar s-ar putea să învețe în viitorul apropiat. Funcții care țin de modificarea parametrilor de funcționare ale sistemului de operare vor fi introduse în 2019. Dacă ai vreo curiozitate vizavi de la Alexa, acesta este linkul de Microsoft Store pentru instalare.