03 apr. 2017 | 10:52

Site-ul agenției de presă a ISIS a fost atacat de hackeri

ACTUALITATE
Site-ul agenției de presă a ISIS a fost atacat de hackeri

Site-ul agenției de presă a organizației teroriste ISIS a fost atacat de către hackeri, afectând mii de utilizatori care au accesat ulterior pagina web.

Agenția de presă a Statului Islamic, Amaq, își avertizează cititorii cu privire la un hack de pe website, prin intermediul căruia atacatorii pot trimite viruși către dispozitivele utilizatorilor.

Anunțul a fost făcut joi dimineață, pe un canal de Telegram, avertizând utilizatorii să nu dea click pe un mesaj care le cere să descarce Flash Player, prin intermediul căruia ar fi instalat virusul.

Cei de la vocativ.com au accesat site-ul Amaq și au descoperit că înainte de încărcare, pagina avertizează că site-ul conține malware, dar și că atacatorii ar putea încerca să instaleze programe periculoase pe calculatoarele utilizatorilor sau le-ar putea fura datele. Aceeași avertizare a circulat și pe forumurile ISIS. Acolo, mai mulți utilizatori spun că malware-ul era deghizat ca o aplicație pentru Android, FlashPlayer.apk.

Membrii forumurilor spun că malware-ul a fost folosit pentru spionaj, expunând locațiile GPS, citind mesajele SMS, dar adunând și alte date, precum contacte, jurnal de apeluri și fotografii.

Un utilizator de pe forum a sugerat că acest atac poate face mii de victime și că malware-ul a făcut suporterii ISIS ține ușoare. Alții îi sfătuiau pe utilizatori să folosească opțiunea de resetare la setările din fabrică, pentru a-și curăța telefoanele.

Niciun grup nu și-a asumat responsabilitatea pentru acest atac. Cu toate acestea, un utilizator afiliat cu #OpISIS, o campanie online anti-ISIS, afiliată Anonymous, a postat un mesaj pe Twitter, în care spune că ”Venim după voi”. Campania anti-ISIS se desfășoară deja de câțiva ani și care ca scop perturbarea activităților online ale Statului Islamic.