ZTE se laudă cu primul telefon 5G din lume

ZTE se laudă cu primul telefon 5G din lume

Producătorul chinez de telefoane ZTE a avut expus la MWC 2017 primul smartphone din lume cu specificații 5G.

Am vorbit deja în repetate rânduri despre noul standard de comunicații, iar cea mai recentă dintre aceste știri indică faptul că 5G ar putea ajunge pe piață începând cu 2019.

În cadrul Mobile World Congress 2017, producătorul chinez de telefoane mobile ZTE a dezvăluit primul telefon Gigabit din lume, acesta fiind capabil să atingă viteze de descărcare de până la 1Gbps.

Eric Imbert, purtător de cuvânt al celor de la ZTE, a spus că noile viteze ale telefoanelor vor permite simulări de realitate virtuală la rezoluții 4K și la 360 de grade, dar și streaming de conținut video de înaltă rezoluție fără timpi de așteptare.

Telefonul a fost expus la standul ZTE din cadrul Mobile World Congress, pentru a demonstra vitezele de download care pot fi atinse. Toate telefoanele se situau cu ușurință peste pragul de 950Mbps în timpul download-ului, arată techradar.com, vitezele fiind de aproximativ 10 ori mai mari decât cele posibile în prezent.

În cadrul unui comunicat de presă, cei de la ZTE au afirmat că telefonul Gigabit va fi produs în serie spre finalul lui 2018. Operatorii lucrează la rețele capabile de conectivitate 5G înainte ca standardul să devină disponibil comercial, în 2019.

Telefonul Gigabit expus de ZTE nu este disponibil pentru vânzare, având în vedere că nu avea nici măcar un sistem de operare instalat. Acesta a fost prezentat doar pentru a pune în evidență capabilitățile hardware are prototipului și pentru a demonstra că ZTE are un cuvânt de spus când vine vorba de dezvoltarea noilor tehnologii pentru smartphone-uri.

Citește și:
Etichete: