5G ar putea sosi mai repede decât ne așteptam

5G ar putea sosi mai repede decât ne așteptam
George Stanciu
George Stanciu
10:07 28.02.2017

5G se anunță a fi un standard revoluționar pentru industria telecomunicațiilor, iar acesta ar putea veni mai devreme decât credeam.

Când vine vorba de lansarea unui nou telefon, așteptarea ar putea fi de doar câteva luni, dar dacă vorbim despre un întreg standard de comunicație, atunci așteptarea este considerabil mai lungă.

Qualcomm a demonstrat deja capacitatea de a susține rețele 5G, având în vedere modemurile din familia X50. Acestea vor fi, cel mai probabil, un element important din adoptarea inițială a noului standard de comunicație.

Cel mai mare avantaj când vine vorba de modemurile X50 apare pentru cei care le vor cumpăra de la bun început, odată cu lansarea standardului 5G. Asta se datorează faptului că producătorul le-a creat în așa fel încât să fie compatibile cu rețele inferioare. Astfel, un modem de acest fel se va putea conecta simultan la o rețea 5G și la una 4G, iar accesul 2G și 3G va fi și el posibil, arată androidcentral.com.

Primele dispozitive care folosesc astfel de modemuri nu vor avea nicio problemă cu rețelele actuale, dar diferența majoră se va simți atunci când ai ocazia să ajungi într-o zonă unde 5G este disponibil.

Qualcomm ne propune 2019 ca anul în care rețelele 5G vor deveni disponibile pentru prima dată. Într-adevăr, așteptarea este considerabil mai îndelungată decât pentru un nou model de telefon, dar cu siguranță va merita. Va mai dura, probabil, chiar până în 2020 până ce noul standard să devină folosit la scară mai largă, dar este bine de știut că Qualcomm lucrează activ la asta.

Aceștia și cel mai probabil și alții vor învăța din greșelile adoptării inițiale a standardului 4G, astfel încât introducerea noului standard să fie una de succes.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: