31 mai 2017 | 11:36

Evenimente de 1 iunie 2017: Unde mergem de Ziua Copilului

ACTUALITATE
Evenimente de 1 iunie 2017: Unde mergem de Ziua Copilului

Dacă nu ai încă niciun răspuns la întrebarea Unde mergem de Ziua Copilului, te vei bucura să afli că marile orașe din țară organizează numeroase evenimente de Ziua Copilului, festivaluri și concerte dedicate celor mici și nu numai, cu ocazia zilei de 1 iunie.

Pentru că sărbătoarea copiilor este o zi specială, multe orașe din țară pregătesc surprize și evenimente speciale pentru a-i ferici pe micuți. Dacă întrebarea Unde mergem de ziua copilului ți-a răsunat de multe ori în minte și nu ai știut de unde să te inspiri, îți punem la dispoziție o listă cu evenimente importante din țară, organizate de 1 iunie.

Evenimente de 1 iunie 2017: Unde mergem de Ziua Copilului

Festivalul de 1 iunie Lolly Bloom, ediția Cluj-Napoca, se va desfășura în perioada 1-4 iunie în Parcul Central și pregătește numeroase activități educative și jocuri creative pentru cei mici. Lolly Bloom vine cu peste 2000 de ateliere de creație, de la croitorie, olărit, reciclare, tir cu arcul, tiroliene, escaladă, concerte și spectacole de teatru. Festivalul se recomandă drept un eveniment pentru copiii de toate vârstele, ceea ce înseamnă că și copilul din tine se poate bucura și poate lua parte la unele dintre activități.

Concertul Harry Potter și Piatra Filozofală este probabil unul dintre cele mai așteptate evenimente care se vor desfășura în data de 1 iunie, la Sala Palatului, începând cu ora 19.00. Dacă nu știi unde să mergi de Ziua Copilului în București, acesta este o variantă nemaipomenită pentru cei mici, dar și pentru copilul din tine care vrea să retrăiască aventurile lui Harry Potter printr-o modalitate inedită.

La concert va participa Orchestra Simfonică București care va interpreta fiecare notă din coloana sonoră originală, compusă de John Williams, sincronizându-se cu proiecția peliculei în HD, pe un ecran de 20 de metri. Dacă te interesează acest eveniment, atunci biletele pot fi achiziționate de aici.

Festivalul Familiei, organizat în Sibiu, este modul în care primăria orașului a ales să sărbătorească Ziua Internațională a Copilului, iar aici vi se vor pune la dispoziție o suită de activități culturale, concursuri și concerte gratuite. Evenimentul se va desfășura în perioada 1-4 iunie 2017 și va avea loc în Parcul Sub Anini din Sibiu.

Pe parcursul celor patru zile, copii vor avea ocazia de a participa în primul rând la ateliere de olărit, pictură și „prăjturit” (unde cei mici vor avea ocazia de a-și găti propriile dulciuri), iar în plus față de numeroasele jocuri și activități, vor avea loc concerte care o vor aduce pe scenă pe Irina Rimes și pe finaliștii de la Vocea României Junior.

Festivalul de Ziua Copilului în Brașov își va face simțită prezența prin spectacolul-maraton „Vivat copilăria pe Tărâmul Minunilor”. Aici, unii dintre cei mai talentați copii din județ vor avea ocazia de a performa pe scena amplasată în Piața Sfatului. De asemenea, se vor organiza numeroase ateliere de creație, jocuri interactive, concursuri cu premii și alte surprize care încă nu au fost dezvăluite de organizatorii evenimentului.

Ziua Copilului în culori este numele evenimentului care se va desfășura în Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina, începând cu ora 10.00. Dacă ești din Alba Iulia sau din împrejurimi sau pur și simplu ai drum în zonă și te întreabă cel mic Unde mergem de Ziua Copilului, aici el va avea ocazia să participe la un Flash Mob cu peste 1.500 de copii, unde vor forma tricolorul și vor arunca cu baloane în aer.

UPDATE Evenimente de 1 iunie 2017:  Parada Micilor Bicicliști are loc de 1 iunie, începând cu ora 10.00, în parcarea de la Sala Polivalentă. Intrarea este liberă și sunt așteptați copii de toate vârstele, indiferent de tipul de bicicletă folosit. Pe lângă partea necesară de distracție, evenimentul de Ziua Copilului are și o latură practică și vrea să îi învețe pe copii câteva reguli de siguranță care trebuie să fie respectate în timpul deplasării pe două roți. Aceștia vor învăța cum să pedaleze printre obstacole și cum să se deplaseze în grup. Copiii trebuie să fie însoțiți de un adult și trebuie să fie echipați cu cască și bicicletă.

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii ”Arlechino Caravana Poveștilor” se va desfășura la Brașov, în perioada 29 mai-4 iunie. Festivalul se află la cea de-a treia ediție și a pregătit numeroase piese de teatru și spectacole pentru a sărbători Ziua Copilului. Mai multe despre acest eveniment și informații în legătură cu plata biletelor le puteți afla pe pagina evenimentului, care poate fi accesată de aici.

Concursul de Muzică Uşoară pentru copii ”Inocenţă de Copil” este un eveniment de 1 iunie 2017 din Focșani, dedicat copiilor, și va avea loc începând cu ora 13.00, la Sala Balada, unde copiii se vor bucura de ziua lor de  numeroase spectacole minunate.

”Lumea basmelor Copilăriei” este un eveniment organizat de Ziua Copilului în Focșani. Spectacolul va începe de la ora 16.00, în Piața Unirii, aducându-i pe scenă pe membrii Trupei Sky, artişti pe catalige, magicieni, personaje de basm. Seara de 1 iunie va culmina cu un concert al trupei Voltaj.

 

Unde mergem de Ziua Copilului: Evenimente high-tech și științifice

Kids Fest este un eveniment de 1 iunie care se va desfășura în Cetatea Oradea și va dura până la data de 4 iunie 2017. Dacă te întreabă cel mic unde mergem de ziua copilului, programul activităților zilnice din cadrul acestui festival vă pune la dispoziție numeroase opțiuni, de la evenimente dedicate olăritului, ateliere dedicate experimentelor științifice și astronomice, dar și celor de dans, pictură, origami și magie. Activitățile se vor desfășura începând cu ora 10.00 și până la ora 20.00 vei avea ocazia din oră în oră să participi la numeroase evenimente inedite- programul complet poate fi văzut aici.

Expo Laborator este o expoziție de știință interactivă, un eveniment special pentru copii care se va desfășura în Timișoara, până în data de 16 iunie, la Muzeul Național al Banatului. Scopul expoziției este de a-i învăța și integra pe cei mici într-o lume inedită a științei și a tehnologiei. Aici se pregătesc numeroase experimente și cursuri de laborator care să le arate celor mici cum se petrec numeroase fenomene din biologie, chimie și fizică: Cum funcționează gravitația, ce este un giroscop, cum ridici greutăți cu un efort mic, toate acestea sunt întrebări care își vor găsi un răspuns.