Cum a ajuns YouTube să piardă cei mai profitabili parteneri de publicitate

Cum a ajuns YouTube să piardă cei mai profitabili parteneri de publicitate

YouTube, la fel ca Google, câștigă majoritatea profitului din reclame, dar un număr important de clienți au părăsit platforma în ultima perioadă.

În timp ce Google are o problemă majoră cu propagarea știrilor false, YouTube face o treabă foarte proastă când vine vorba de cenzurarea conținutului agresiv, exploatator și al comentariilor foarte agresive sau cu o încărcătură sexuală. Din acest motiv, mai multe companii importante dintr-o varietate foarte mare de domenii au anunțat că își vor retrage toate reclamele de pe populara platformă de streaming. Decizia nu este neapărat permanentă, oficialii giganților menționând că așteaptă ca situația să se remedieze pentru a reîncepe colaborarea.

În orice caz, până când problema se va rezolva, HP, Mars, Lidl și nu numai vor renunța să mai afișeze orice fel de reclamă pe YouTube. Anunțul vine după ce BuzzFeed și Times și-au dat seama că propriile reclame erau atașate unor clipuri în care erau exploatați copii sau unor clipuri aparent nevinovate încărcate cu comentarii de la pedofili. Reprezentanții Mars, Diageo (proprietara Smirnoff) și Lidl s-au angajat să nu revină până când nu vor fi implementate niște mecanisme clare și eficiente pentru prevenirea unor astfel de situații.

YouTube a început să facă un pic de curățenie prin clipurile în care sunt exploatați copii și a eliminat posibilitatea monetizării altor videouri cu conținut dubios. Problema este una ce trebuie remediată foarte urgent, conform declarațiilor unui purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters.

În principiu, problema se va remedia, dar o soluție se pare că a venit prea târziu pentru mulți dintre cumpărătorii de reclamă pe YouTube. La fel ca în cazul clipurilor cu mesaje extremiște și imagini încărcate de ură, serviciul celor de la Google este pur și simplu prea lent în soluționarea unor probleme grave. Nu putem decât să sperăm că în momentul în care este vorba de banii, vor grăbi un pic pasul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: