Cum modifici notificările de la YouTube ca să nu te streseze telefonul

Cu cât te abonezi la mai multe canale de YouTube, telefonul s-ar putea să-ți piuie fără oprire. De aceea, ar trebui să înveți cum modifici notificările de la YouTube.

Cei mai mulți dintre noi sunt depenendenți de YouTube. Ascultăm muzică de pe popularul serviciu de streaming în defavoarea aplicațiilor gen Winamp sau iTunes. Când vine vorba de tutoriale, podcasturi, clipuri amuzante sau lung metraje istorice, același serviciu online al celor de la Google reușește să-ți risipească timpul liber într-un mod surprinzător de eficient.

Pentru a profita mai bine de toate funcțiile oferite de YouTube, este foarte probabil să te fi autentificat cu contul tău de Google în aplicația omonimă de mobil. Din acel moment, ți se salvează istoricul vizionărilor și te poți abona la diverse canale de YouTube care ți se par interesante. Dacă nu te autentifici cu o adresă de Gmail, nu poți să postezi propriile clipuri pe îndrăgita platformă online.

Odată cu trecerea timpului, după ce ai petrecut foarte mult timp pe YouTube, s-ar putea însă să te confrunți cu o problemă. Aplicația va începe să-ți servească o mulțime de notificări de la majoritatea canalelor la care te-ai abonat. În același timp, nu este exclus ca un canal foarte important pentru tine să nu reușească să se strecoare printre notificările care te stresează pe parcursul zilei.

Soluția la toate problemele legate de aplicația de mobil a celor de la Google este să înveți cum modifici notificările de la YouTube. Mecanismul este unul destul de prietenos, chiar dacă implică mai multe tap-uri. În primul rând, trebuie să pornești un clip video de pe un canal care te încântă. Imediat sub fereastra de redare vei vedea un clopoțel. Apasă pe el și fă un al doilea tap pe Opțiuni în partea de jos a ecranului. Alege să primești toate notificările de la acel canal.

Pentru a scăpa de notificările primite de la un canal de YouTube de la care nu vrei să te abonezi, pornește un clip și apasă pe clopoțelul de sub fereastra de redare. Din nou, apasă pe Opțiuni în partea de jos și optează pentru ”Nici o notificare”.

Multe alte notificări pot fi activate și dezactivate după ce intri pe YouTube la secțiunea acasă. Apasă pe fotografia ta de profil din dreapta sus, fă un tap pe Setări și alege Notificări. De acolo le poți debifa pe toate, cu excepția Abonamentelor din partea de sus a listei. Dacă ești creator de conținut, nu uita să bifezi și ”Activitatea pe canalul meu”. Cei care folosesc YouTube ca pe un forum, ar fi bine să bifeze ”Activitate la comentariile mele”.

Alexandru Puiu
15:47 26.11.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video