Windows 10 te va lăsa să testezi aplicații înainte să le instalezi

Windows 10 te va lăsa să testezi aplicații înainte să le instalezi
09:41 13.03.2017

Windows 10 vine cu una caldă și cu una rece, de la o vreme. De data aceasta, funcția pe care Microsoft o introduce este binevenită și chiar utilă.

Microsoft a anunțat că va introduce o funcție prin intermediul căreia vei putea observa modul în care o aplicație poate fi utilizată, fără să mai fie nevoie să o descarci din Store pentru utilizare.

Un preview al acestei funcții a fost prezentat în urmă cu o săptămână la Windows Dev Center. Odată ce creatorii de reclame vor începe să folosească această funcție, vei avea posibilitatea de a face streaming unui joc sau unei aplicații, timp de trei minute, aceasta comportându-se la fel ca în cazul în care ar fi instalată pe PC-ul tău, arată thenextweb.com.

Dacă modul de operare al acestei funcții pare cunoscut, nu vă înșelați. Google a adoptat o strategie similară cu Android Instant Apps, care au fost anunțate în cadrul conferinței I/O din mai 2016, urmând să fie lansate în luna ianuarie a acestui an.

Această nouă funcție care oferă reclame interactive utilizatorilor s-ar putea dovedi mult mai utilă decât alte reclame pe care Microsoft încearcă să le servească utilizatorilor, într-un mod nu foarte subtil.

În plus, avantajul nu este doar de partea utilizatorilor, care pot să își dea seama dacă merită să plătească pentru o aplicație sau dacă merită să o descarce, pur și simplu. Și creatorii de aplicații sau jocuri sunt avantajați, deoarece noile reclame interactive nu necesită cunoștințe avansate de programare. Este nevoie doar de câteva click-uri pentru ca o astfel de reclamă să fie pregătită pentru o aplicație.

Momentan, funcția este disponibilă doar în cadrul unui preview restrâns pentru Windows 10, urmând ca Microsoft să anunțe în viitorul apropiat când se va lansa la scară largă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI