Wikileaks vrea să ajute companiile să se protejeze de CIA

Wikileaks vrea să ajute companiile să se protejeze de CIA

Nu a trecut încă o săptămână de la publicarea un volum important de documente referitoare la activitatea CIA, iar Wikileaks vine cu noi anunțuri.

A fost o lungă perioadă de liniște pentru Wikileaks după încheiera alegerilor din Statele Unite ale Americii. Se pare însă că popularul site de dezvăluiri tocmai și-a ales o nouă țintă sub forma CIA. Sutele de mii sau milioanele de documente publicate luni au fost doar începutul unei serii de fișiere ce vor face ravagii în industria IT în săptămânile și lunile care urmează. Deoarece informațiile dezvăluite atunci au speriat foarte mulți utilizatori, companii precum Apple sau Google s-au grăbit să calmeze spiritele prin publicarea unor comunicate de presă pe marginea vulnerabilităților expuse în respectivele documente. Din câte se pare, cele mai multe dintre ele au fost deja remediate.

În speranța că va dura foarte puțin timp până când se vor rezolva și celelalte buguri, fondatorul Wikileaks a făcut câteva declarații foarte interesante prin intermediul unei sesiuni de streaming live pe Facebook. Acesta a promis că va ajuta toate companiile doritoare să rezolve problemele detaliate în documentele CIA. El a insistat pe faptul că are acces la aceleași unelte software folosite pentru hacking de către CIA și că le va pune la dispoziția giganților din tech către care s-a făcut referință în arhiva de fișiere ajunsă online la începutul acestei săptămâni.

,,Analizând care este cea mai bună metodă pentru a merge mai departe și auzind apelurile provenite de la producători, am decis să lucrăm cu ei și să le oferim acces exclusiv la detalii tehnice adiționale pe care le avem în posesie pentru ca ei să dezvolte soluții la problemele dezvăluite și, ulterior, să le ofere utilizatorilor ca oamenii să fie în siguranță.” Acestea sunt doar unele dintre cuvintele folosite de Assange pentru a-și exprima intențiile vizavi de activitățile CIA.