WikiLeaks ne arată cum CIA sparge iPhone-uri și MacBook-uri

WikiLeaks ne arată cum CIA sparge iPhone-uri și MacBook-uri

De ani buni, CIA lucrează la unelte care să deblocheze MacBook-uri și iPhone-uri, iar WikiLeaks publică detalii despre acestea.

”Dark Matter” reprezintă un nou set de documente ce fac parte din investigațiile WikiLeaks cu privire la uneltele CIA de spargere a telefoanelor. Noile documente se referă la produse Apple și detaliază metodele folosite de agenție pentru a debloca dispozitivele MacBook și iPhone.

Majoritatea documentelor sunt vechi de aproximativ șapte ani, fiind depășite de tehnologiile actuale, dar ne prezintă eforturile consistente ale CIA de a sparge dispozitivele Apple. Unealta Sonic Screwdriver, spre exemplu, era folosită pentru a infecta MacBook-uri prin porturile USB sau Thunderbolt. Alte unelte se instalează în interfața calculatorului, devenind nedetectabile pentru metodele de detecție standard.

Agenția pare să fi avut ceva probleme cu telefoanele. Doar una dintre unelte este creată pentru iPhone-uri, aceasta fiind instalată pe dispozitive înainte ca acestea să fie cumpărate.

Într-adevăr, aceste metode de infectare sunt destul de vechi și sunt slabe șanse să mai fie eficiente împotriva unui iPhone sau a unui MacBook de ultimă generație, dar este probabil ca CIA să lucreze și la aplicații care să țină pasul cu noile tehnologii. WikiLeaks și-a luat angajamentul de a transmite toate vulnerabilitățile Vault 7 către companiile afectate, astfel încât acestea din urmă să le poată rezolva. Grupul avansează destul de încet, deoarece are destul de multe condiții care trebuie respectate înainte să ofere informațiile.

Cei de la theverge.com arată că Apple nu confirmă negocierile cu WikiLeaks, compania accentuând faptul că produsele contemporane nu sunt susceptibile la atacurile publicate. Aceștia susțin că singurul model afectat a fost iPhone 3G, problema fiind rezolvată încă din 2009. În ceea ce privește MacBook-urile, problema a dispărut pe modelele lansate după 2013.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: