Wikileaks dezvăluie modul în care CIA își ascunde malware-ul

Wikileaks dezvăluie modul în care CIA își ascunde malware-ul

Wikileaks a făcut deja o serie de dezvăluiri legate de CIA, din Vault 7, dar acestea ar putea aduce mari probleme agenției.

Până acum, informațiile publicate de Wikileaks au reprezentat, în mare parte, documentația pe care divizia Engineering Development Group, de la CIA, o folosește pentru proiectele malware create pentru a fi folosite de către agenție.

Vineri după-amiază, Wikileaks a început să publice porțiuni din aceste malware-uri, însă. Deși virușii propriu-ziși nu au fost publicați, informațiile apărute sunt cele mai problematice pentru agenție, având capacitatea de a-i submina operațiunile.

Marble reprezintă uneltele prin care este ascuns malware-ul creat de către CIA. Aceste unelte sunt folosite pentru a ascunde semnăturile creațiilor CIA de scanările programelor antivirus, pentru a împiedica tentativele de inginerie inversă în caz de detecție, dar și pentru a nu permite țintelor să descopere de unde vine acest malware.

cia wikileaks malware

Nicholas Weaver, cercetător în domeniul securității computerelor la University of California at Berkeley, spune că ”aceasta este una dintre cele mai periculoase informații publicate de Wikileaks, deoarece pare să aibă ca scop perturbarea operațiunilor CIA”, arată arstechnica.com.

Nu pare să fie nimic special la aceste unelte ale CIA, în afară de faptul că au fost create și testate de o echipă profesionistă, iar codul este unul impecabil. Existența acestor viruși nu este revelatoare, deoarece documentația cu privire la aceste tehnici era deja inclusă într-o publicație anterioară a Wikileaks.

Problema este alta, de această dată. Folosind codul publicat de către Wikileaks, dezvoltatorii au posibilitatea de a crea unelte care să caute implanturi malware plasate de către CIA. De asemenea, ar putea fi folosit și de creatorii de malware pentru a-și ascunde sursa virușilor.

Citește și: