Peste un milion de oameni au descărcat o variantă falsă de WhatsApp pentru Android

Peste un milion de oameni au descărcat o variantă falsă de WhatsApp pentru Android

Mai mult de un milion de persoane au downloadat o aplicație Whatsapp falsă pentru Android.

Aplicația se numea „Update WhatsApp” și încă poate fi găsită în Play Store, sub denumirea de Dual Whatsweb Update. Acum are o altă pictogramă, care nu mai seamănă cu cea a WhatsApp. Înainte de toate acestea însă aplicația imita perfect WhatsApp, în încercarea clară de a păcăli oamenii să o downloadeze. Mai mulți utilizatori au explicat că este o fraudă în recenziile din Play Store, iar utilizatorii Reddit au raportat aplicația.

În trecut au mai existat tentative de a păcăli utilizatorii de Android cu aplicații false, malițioase. Însă acest Whatsapp fals pare să avut succes mai mult ca altele. Stephen Ridley, cercetător de securitate și co-autor al Android Hacker’s Handbook, a spus: „Lucrurile acestea nu sunt supravegheate suficient […] de ce nu ar primi o aplicație cu un număr uriaș de downloaduri ceva mai multă supraveghere a securității”.

Nikolaos Chrysaidos, cercetător de securitate la compania anti-virus Avast, a spus că aplicația falsă a fost creată pentru a câștiga bani din reclame. De asemenea, a explicat că mai sunt și alte aplicații asemănătoare, de exemplu un Facebook Messenger fals care a fost downloadat de 10 milioane de ori.

Cei care au fost păcăliți au avut însă noroc, din moment ce aplicația a fost creată pentru a genera profit din reclame. Aplicațiile false pot fi folosite de hackeri cu ușurință pentru a pătrunde în telefoanele victimelor. Atât creatorul aplicației false, cât și un purtător de cuvânt Google, nu au comentat asupra subiectului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: