Peste un milion de oameni au descărcat o variantă falsă de WhatsApp pentru Android

Peste un milion de oameni au descărcat o variantă falsă de WhatsApp pentru Android
Bianca Prangate
Bianca Prangate
15:28 05.11.2017

Mai mult de un milion de persoane au downloadat o aplicație Whatsapp falsă pentru Android.

Aplicația se numea „Update WhatsApp” și încă poate fi găsită în Play Store, sub denumirea de Dual Whatsweb Update. Acum are o altă pictogramă, care nu mai seamănă cu cea a WhatsApp. Înainte de toate acestea însă aplicația imita perfect WhatsApp, în încercarea clară de a păcăli oamenii să o downloadeze. Mai mulți utilizatori au explicat că este o fraudă în recenziile din Play Store, iar utilizatorii Reddit au raportat aplicația.

În trecut au mai existat tentative de a păcăli utilizatorii de Android cu aplicații false, malițioase. Însă acest Whatsapp fals pare să avut succes mai mult ca altele. Stephen Ridley, cercetător de securitate și co-autor al Android Hacker’s Handbook, a spus: „Lucrurile acestea nu sunt supravegheate suficient […] de ce nu ar primi o aplicație cu un număr uriaș de downloaduri ceva mai multă supraveghere a securității”.

Nikolaos Chrysaidos, cercetător de securitate la compania anti-virus Avast, a spus că aplicația falsă a fost creată pentru a câștiga bani din reclame. De asemenea, a explicat că mai sunt și alte aplicații asemănătoare, de exemplu un Facebook Messenger fals care a fost downloadat de 10 milioane de ori.

Cei care au fost păcăliți au avut însă noroc, din moment ce aplicația a fost creată pentru a genera profit din reclame. Aplicațiile false pot fi folosite de hackeri cu ușurință pentru a pătrunde în telefoanele victimelor. Atât creatorul aplicației false, cât și un purtător de cuvânt Google, nu au comentat asupra subiectului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI