Varianta modernă a legendarului Volkswagen Bus are o dată de lansare

Varianta modernă a legendarului Volkswagen Bus are o dată de lansare

Volkswagen Bus este unul dintre cele mai cunoscute automobile, iar varianta modernă a acestuia va trece de stadiul de concept și va fi produsă în serie.

Volkswagen a dezvăluit la începutul anului ID Buzz, iar lumea a considerat la acea vreme, chiar pe bună dreptate, că automobilul concept va avea soarta obișnuită a acestor creații, aceea de a fi tras pe linie moartă după ce este expus la un salon auto.

Din fericire, noul Volkswagen Bus va fi produs de către companie, iar lansarea este așteptată pentru 2022. Rămâne de văzut câte elemente din designul deja cunoscut al prototipului vor fi păstrate. Liniile importante vor putea fi recunoscute, le care se vor adăuga funcții precum cele autonome. VW ar avea de gând să producă și o variantă de VW Bus pentru marfă, ceea ce ar mări piața de desfacere.

volkswagen bus id buzz

Automobilul electric va fi destinat piețelor din Europa, din America de Nord și din China, iar Volkswagen subliniază aspectul electric al acestuia, dincolo de farmecul aparte al mașinii inspirate de un clasic. Compania arată că habitaclul va avea dimensiuni similare cu ale unui SUV mare.

Automobilul nu ar trebui să reprezinte o problemă foarte mare din punct de vedere financiar pentru companie, deoarece noul Volkswagen Bus este bazat pe aceeași platformă ca alte automobile ID, fiind mai ieftin de dezvoltat.

Acesta nu va fi primul model ID care va vedea lumina zilei. Automobilul compact urmează să fie lansat în 2020, iar piața din SUA va vedea și modelul Crozz cam în aceeași perioadă. Anul 2022 este unul destul de bun, având în vedere că ținta inițială pentru lansarea noului VW Bus ar fi fost 2025.D

Citește și:
Sursa: engadget.com