Legendarul Volkswagen Bus face saltul către secolul 21 [FOTO]

Legendarul Volkswagen Bus face saltul către secolul 21 [FOTO]

Volkswagen Bus este una dintre cele mai cunoscute mașini la nivel mondial, fiind asociată unei întregi culturi sociale, iar acum, mașina se modernizează.

Volkswagen Bus se transformă în Volkswagen I.D. Buzz, acesta fiind prezentat la Detroit Auto Show. Design-ul încearcă să prezinte modul în care un Bus din secolul 21 ar trebui să arate, fiind un automobil complet electric.

volkswagen bus id buzz

Ideea unui Volkswagen Bus modern nu este una nouă. Conceptul Microbus, introdus în 2001 la Salonul Auto de la Geneva, dar și conceptul Budd-e, prezentat în 2016 la CES, ilustrează modul în care un Bus modern ar putea să arate.

Cu toate acestea, varianta I.D. Buzz merge mai departe și adoptă o serie de elemente de design ce au consacrat clasicul automobil. Acesta are o margine cromată ce se unește într-un V în partea din față, dar și guri de ventilație amplasate pe pilonii posteriori ai mașinii. Parbrizul nu este creat din două segmente, ca la modelul original, dar luminile de semnalizare cu LED, amplasate în partea de jos, fac o trimitere către farurile mașinii originale.

volkswagen bus id buzz 3

Noul Volkswagen I.D. Buzz se bazează pe o pereche de motoare electrice, acestea dezvoltând 360cp. Un pachet de baterii de 111kWh este integrat în șasiu și promite o autonomie de până la 430 de kilometri. Mai mult, bateria poate fi încărcată până la 80% din capacitate în doar 30 de minute, folosind un încărcător rapid, arată digitaltrends.com.

În plus, I.D. Buzz reușește să atingă viteza de 100km/h în doar 5 secunde, având o viteză maximă limitată la 160km/h. Compania spune că ar putea crea și o variantă mai simplă a automobilului, cu un pachet de baterii de 83kWh și un singur motor, de 268cp.

volkswagen bus id buzz

Noul Volkswagen Bus este creat având la bază ideea de mașină autonomă. Astfel, volanul poate dispărea complet din peisaj, intrând în bordul mașinii, la o simplă apăsare a logoului VW.