Volkswagen Arteon este fratele mai mare și mai luxos al Passat-ului CC [VIDEO]

Volkswagen Arteon este fratele mai mare și mai luxos al Passat-ului CC [VIDEO]

Volkswagen Arteon este un urmaș pe măsură al Passat-ului CC și va fi prezentat la Geneva, luna viitoare. Cu toate că nu va fi pentru orice buzunar, mașina reprezintă o emblemă a coupe-urilor cu patru uși.

Compania Volkswagen a lansat, oficial, primele detalii despre noul coupe cu patru uși, numit Volkswagen Arteon. Modelul va fi prezentat publicului luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva, și va fi fratele mai mare al variantei Passat CC, care a fost lansată pe piață în anul 2007.

Potrivit digitaltrends.com, un scurt film de prezentare, publicat pe canalul oficial de YouTube al celor de la Volkswagen, dezvăluie faptul că Arteon este inspirat din conceptul unui Sport Coupe GTE, prezentat acum doi ani la Geneva. Designul a fost atenuat și este mai puțin futurist, dar Volkswagen Arteon mai păstrează elemente ale conceptului, cum ar fi proporțiile sportive.

Mai lung decât CC, Volkswagen Arteon se va baza pe o versiune mai mare a platformei modulare MQB, care stă la baza numeroaselor modele de VW și Audi vândute în Statele Unite și în Europa. Revista britanică Autocar a spus că modelul va fi dotat cu motoare turbo în patru cilindri, șapte trepte de viteză, dublu ambreiaj și transmisie automată, iar tracțiunea va fi integrală.

Volkswagen Arteon inlocuitorul Pasat CC

Volkswagen Arteon va avea un model de top cu un motor turbo de 2.0 litri și 280 de cai putere. Cu toate că VW vrea să-și creeze un portofoliu de mașini hibrid, sedanul Arteon nu va fi una dintre acestea, dar s-ar putea ca pe viitor să fie conceput și un model hibrid.

Mai multe detalii despre Volkswagen Arteon vom afla în zilele următoare, însă mașina va fi disponibilă pentru vânzare abia în 2018. Compania a anunțat deja că modelul va fi cu o clasă mai sus decât CC. Acest lucru înseamnă că mașina va fi mai luxoasă în interior, cu mai multe tehnologii și, cum era de așteptat, mai scumpă. La cum se prezintă până acum, Volkswagen Arteon ar putea deveni noul cap de afiș al segmentului coupe cu patru uși.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: