Viitorul iPhone nu va avea buton Home, dar va avea stylus

Viitorul iPhone nu va avea buton Home, dar va avea stylus
08:00 16.10.2017

Nici nu au ajuns pe piață toate iPhone-urile anunțate în urmă cu o lună, dar deja circulă pe internet zvonuri referitoare la viitorul iPhone din 2018.

Jony Ive de la Apple a făcut o declarație în urmă cu câteva zile conform căreia, realizarea iPhone X a durat cinci ani. Pornind de la această premisă, nu este exclus să vedem online informații despre terminale Apple ce ar putea ajunge pe piață în 2018 sau chiar 2019.

Viitorul iPhone va veni fără un buton Home. Această alegere de design a fost implementată pentru prima oară anul acesta, odată cu anunțarea iPhone X. Dintr-un punct de vedere, era evident că aceasta este traiectoria pe care vor să o urmeze oficialii companiei, dar trebuia să fie implementată în trepte. Nu de alta, dar reticența utilizatorilor la schimbări radicale, combinată cu dificultățile de producție în masă ale iPhone X nu au fost prielnice pentru anunțarea în 2017 a unui singur smartphone fără buton principal.

iPhone 8 are mari șanse să fie ultimul telefon al gigantului din Cupertino cu buton Home și, implicit, cu Touch ID. Tehnologia de autentificarea Face ID se pare că va deveni omniprezentă în 2018 odată cu viitorul iPhone. Singurul aspect care ar putea descuraja astfel de schimbări semnificative ar putea fi dat de abilitatea fabricilor de iPhone-uri din China de a face față cererii cumpărătorilor. Aceste informații au fost confirmate de analistul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, ce a avut dreptate în trecut când vine vorba de zvonuri aferente unor iDevice-uri nelansate.

Un alt set de zvonuri, de această dată referitoare la iPhone-ul ce va fi lansat în 2019, au fost publicate de site-ul de știri coreean The Investor. Conform coreenilor, oficialii Apple se află în tratative cu mai mulți producători de stylusuri pentru a fi livrate împreună cu viitorul iPhone de peste doi ani. În final, s-ar putea să putem scrie de mână pe un smartphone Apple, la fel ca pe Galaxy Note. Astfel de schimbări vor necesita însă modificări aduse familiei de procesoare din iPhone.

La această ora, Apple are un stylus în portofoliu, Apple Pencil, dar nu funcționează pe ecranul nici unui iPhone. În plus, ar fi prea mare pentru interacțiunea cu un telefon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI