Harta care îți arată efectele devastatoare ale nevaccinării copiilor

Harta care îți arată efectele devastatoare ale nevaccinării copiilor

Vaccinul este unul dintre incredibilele descoperiri ale medicinei moderne. În 2017 însă, mai mult ca oricând, 

Există o șansă ca vaccinurile să funcționeze puțin prea bine, iar memoria noastră colectivă să fie prea scurtă pentru a ne aminti efectele devastatoare pe care unele dintre aceste boli le-au produs doar cu câteva decenii în urmă. Recent, din motive care nu se bazează pe știință sau logică, mulți părinți au respins cu certitudine vaccinarea copiilor lor. Din păcate, acest lucru a provocat o reemergență a bolilor ușor de gestionat.

De acum există o hartă interactivă care detaliază rezultatul catastrofal al acestor alegeri puțin spus neinspirate. Harta îți pune la dispoziție un tur al erupțiilor globale de rujeolă, oreion, rubeolă, poliomielită și tuse convulsivă din 2008-2017. Aceste boli, toate putând fi ușor împiedicate de vaccinuri, pot avea consecințe rele. CDC estimează că 146.000 de oameni din întreaga lume vor muri din cauza rujeolei în  fiecare an, majoritatea fiind copii.

Harta afișează, de asemenea, atacuri asupra lucrătorilor din domeniul sănătății, care au crescut în ultimii ani. Aceste atacuri sunt indicate pe hartă cu triunghiuri roșii. În plus, sunt corelate cu o creștere a numărului de boli, inclusiv cu un focar de poliomielită în Afganistan. Se pot observa tendințe socio-economice, deoarece incidența rujeolei și a tusei convulsive cresc în zone mai bogate, cum ar fi SUA și Marea Britanie, în timp ce zonele mai sărace indică lipsa unor resurse adecvate, oferind oficialilor din domeniul sănătății o idee clară despre locul în care eforturile trebuie crescute. Harta interactivă e disponibilă aici.

Opoziția contra vaccinurilor a început în urmă cu aproape 20 de ani. În 1998, Andrew Wakefield a lansat o lucrare în care susținea că vaccinul împotriva pojarului, urlianului și rubeolei (MMR) încurajează apariția autismului. Niciun alt om de știință nu a reușit să ajungă la aceeași concluzie cu Wakefield. În 2010, un comitet de evaluare etică a constatat că acesta a falsificat datele din raportul său și au retras documentul și i-au revocat licența medicală. Chiar și așa, mulți oameni, mai ales fără cunoștințe în domeniul medical, au sărit cu procese și soluții anti-MMR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: IFLScience
Etichete: