Un nou gadget ți-ar putea încărca telefonul de la distanță

Un nou gadget ți-ar putea încărca telefonul de la distanță

O companie mai puțin cunoscută ar putea revoluționa încărcarea gadgeturilor moderne printr-un dispozitiv conic compatibil cu standardul Qi.

Multe dintre telefoanele de top moderne se laudă cu prezența unui mecanism de încărcare wireless. iPhone 8 și iPhone X sunt primele smartphone-uri Apple compatibile cu această tehnologie. Din păcate, deși wireless înseamnă fără fire, terminalul tău este limitat la amplasarea pe o mică suprafață pe tot parcursul procesului de încărcare. Cu alte cuvinte, față de metoda tradițională, nu câștigi decât cele câteva secunde în care ți-ai fi introdus cablul în telefon.

O soluție cu adevărat wireless ar putea veni de la un startup intitulat Pi. Tehnologia propusă de această companie nouă pare să fie compatibilă cu standardul Qi integrat deja într-o varietate foarte mare de aparate, dar are avantajul că funcționează de la distanță.

Primul produs al acestui startup este intitulat Pi și își propune să fie primul dispozitiv ce va ajunge în magazine cu acest concept. Designul său este conic, similar cu o lampă. Pentru a-și atinge scopul, folosește inducție rezonantă, precum Qi. Diferența constă în abilitatea de a direcționa unde printr-un algoritm special către dispozitivele din apropiere ce trebuie încărcate. Astfel, nu îți poți încărca telefonul de la doi metri, din momentul în care ai intrat în casă, dar câștigi vreo 30 de centimetri de libertate de la stația de încărcare, încât să-ți folosești smartphone-ul pe parcursul alimentării cu energie electrică.

Într-o demonstrație live din cadrul TechCrunch Disrupt, Lixin Shi și partenerul său Macdonald au arătat publicului prezent cum un telefon începe să se încarce de la 30 de centimetri distanță de pi. Orientarea aparatului nu contează și, în același timp, pot fi încărcate până la patru dispozitive. Până și un iPad cu o carcasă pentru încărcare wireless suportă încărcarea complet fără fire de la Pi. Nu trebuie decât să fie toate terminalele la maxim 30 de centimetri de aparatul conic.

Puterea de încărcare specificată pentru Pi este de 20 wați, valoare ce se împarte la numărul de dispozitive din preajmă. Momentan, nu are o dată de lansare, dar prețul său comercial va fi de 200 de dolari. Primii 314 care fac precomandă vor primi o reducere de 50 de dolari.