Un hacker a pornit toate sirenele de alarmare publică dintr-un oraș

Un hacker a pornit toate sirenele de alarmare publică dintr-un oraș

Un hacker este de vină pentru pornirea a 156 de sirene de alarmare publică, acestea sunând fără oprire timp de o oră și jumătate, în mijlocul nopții.

Oficialii din Dallas, Texas, au avut de-a face cu o situație ciudată în cursul nopții de vineri, când cele 156 de sirene de alarmare publică au pornit deodată, la ora 23:42. Acestea au sunat fără oprire timp de o oră și jumătate, până sâmbătă, la ora 1:17.

Aceste sirene sunt folosite, în principiu, pentru avertizarea cetățenilor cu privire la apropierea unor tornade sau a altor fenomene meteo extreme. Din cauza pornirii acestora, mii de persoane au sunat, îngrijorate, la 911, astfel că sistemul a fost practic blocat. La un punct, apelurile ajungeau să stea în așteptare timp de șase minute, în comparație cu timpul mediu de așteptare, de 10 secunde.

Sana Syed, purtătoare de cuvânt, arată că între 23:30 și 3:00, au fost înregistrate 4.400 de apeluri, dublul numărului de apeluri care apare pe parcursul unei întregi ture de noapte, de opt ore.

Primarul Mike Rawlings a transmis că această întâmplare nu a fost un accident, ci un eveniment orchestrat de un hacker, care a atacat sistemul de notificare de urgență al orașului Dallas, susținând că responsabilul va fi adus în fața legii.

”Acesta este un exemplu serios care ne arată că trebuie să îmbunătățim infrastructura tehnologică a orașului”, a scris primarul pe Facebook. ”Firește, este o propunere care implică o serie de costuri mari, dar realizarea îmbunătățirilor necesare este imperativă pentru siguranța cetățenilor noștri”, mai adaugă acesta, citat de usatoday.com.

Vaz spune că se așteaptă ca sistemul de alarmare publică să fie operațional până luni după-amiază. Găsirea hackerului, însă, va fi o problemă, acesta fiind un proces destul de lung, care nu are șanse sigure de reușită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: