Un gigant al securității informatice își deschide un centru de cercetare și dezvoltare în România

Un gigant al securității informatice își deschide un centru de cercetare și dezvoltare în România

România se mândrește că are printre cei mai apreciați programatori din lume și, din când în când, câte un gigant din industria IT vine să confirme acest lucru. 

Orașele Iași din România și Montreal din Canada vor găzdui două noi birouri de cercetare și dezvoltare, aparținând gigantului din securitatea cibernetică, ESET. După un an marcat de succese în ceea ce privește rata de creștere a companiei și după deschiderea unui birou de vânzări și de distribuție în Marea Britanie și extinderea în Germania, prin biroul din Munchen, ESET va face acum noi investiții în atragerea de talentele care să suțină eforturile de cercetare pe care ESET le derulează în centrele proprii, răspândite în întreaga lume.

Investiția în capacitatea de cercetare va permite companiei să sprijine noile servicii, cum ar fi ESET Threat Intelligence, iar pe de altă parte să îmbunătățească în același timp capacitatea de reacție în fața unor amenințări informatice sofisticate. Această creștere confirmă, în continuare, strategia pe termen lung a companiei ESET, care vizează să devină un furnizor de securitate IT plasat în top 3 la nivel global.

“Deschiderea a două centre de cercetare și dezvoltare în două părți complet diferite ale lumii reprezintă un pas important în evoluția ESET și un bun început pentru anul 2017”, a afirmat Juraj Malcho, Director Tehnic la ESET. Scopul nostru este de a oferi cât mai repede utilizatorilor noștri beneficiile experienței dobândite de ESET, ce datează de peste trei decenii, astfel încât să putem proteja viețile și afacerile lor permanent conectate online, în mijlocul unei lumi în care securitate cibernetică este în continuă schimbare. Consolidarea prezenței noastre la nivel local în aria cercetării și dezvoltării reprezintă unul dintre elementele cheie care ne ghidează permanent dezvoltarea.” 

În plus, ESET intră pe piața românească de forță de muncă, deschizând primul centru de dezvoltare în Iași. Compania intenționează să dedice acest centru pentru dezvoltarea tehnologiilor de bază și back-end de la ESET. “În Iași se găsesc universități de calitate și o forță de muncă talentată care a corespuns cerințelor de care aveam nevoie pentru alcătuirea unor echipe puternice și independente, responsabile cu mentenanța produselor și a tehnologiilor existente, precum și cu dezvoltarea unora noi”, a explicat Malcho cu privire la motivele din spatele alegerii acestei locații.

Citește și: