Un astronaut a explicat cum decurg sexul și nevoile fiziologice în spațiu

Un astronaut a explicat cum decurg sexul și nevoile fiziologice în spațiu
Oricât de interesante ar fi veștile despre exoplanete, găuri negre și stele de diverse mărimi și culori, tot ne vor fascina mai mult poveștile despre felul în care se manifestă corpul uman în spațiu. 

Cei de la Gizmodo au avut oportunitatea de a intervieva un astronaut, așa că au pus întrebări despre sex, dar și funcțiile mai puțin atrăgătoare ale corpului uman.

Mike Massimino este astronautul care a răspuns acestor întrebări. El a fost în spațiu de două ori, pentru a ajuta la repararea telescopului Hubble.

Jurnaliștii de la Gizmodo nu au fost interesați de probleme filosofice, precum descoperirea vieții pe alte planete, sau probleme științifice, ci au avut strict curiozități legate de senzațiile experimentate de Massimino la bordul navei.

Astfel, ei au aflat că sexul în spațiu este o posibilitate și că există lucruri mai periculoase decât asta (cu toate că nu aflăm dacă astronautul vorbea din experiență sau doar a făcut o presupunere). „Sunt lucruri mult mai periculoase pe care le poți face în spațiu”, a spus el, menționând că o întrebare mai potrivită ar fi legată de sexul în spațiu în vederea procreerii.

„Dacă vrei să faci sex nu pentru a te înmulți, ci doar pentru experiență, asta e ceva. Dar cum s-ar dezvolta un fetus în lipsa gravitației? Probabil că lucrurile nu ar decurge atât de bine”, a declarat astronautul.

Cei de la Gizmodo au vrut să știe și cum decurge eliminarea fecalelor în spațiu. „Fecalele sunt compactate și aduse înapoi pe Pământ. Pe Stația Spațială, îți faci nevoile într-o cutie cu o căptușită cu o pungă din plastic. Apoi legi punga o împingi la fundul cutiei și pui o altă pungă, pentru următoarea persoană. Când cutia se umple, scoți colacul de pe ea și îi pui capacul. E un container metalic de dimensiuni mari – mai mult sau mai puțin. Apoi acesta se pune în vehiculul de realimentare”, a explicat el.

Acele vehicule de realimentare vin pline cu „bunătăți” și unelte de pe Pământ și pleacă încărcate cu fel de fel de deșeuri. La intrarea în atmosfera, trapa se deschide, iar deșeurile ard din cauza fricțiunii cu aerul.

Legat de problema flatulenței în spațiu, regulile nu sunt foarte diferite de cele de pe Pământ: este de bun-simț să mergi la baie, în cazul în care simți că se apropie momentul. E mai greu cu aerisirea pe navă și nu ai vrea să strici armonia și să-i superi pe colegii de la bord. Iar dacă vă întrebați, nu, gazele nu te pot propulsa în spațiu, dar un strănut puternic te-ar putea mișca din loc, în cazul în care nu te ții bine.
Citește și:
Sursa: Gizmodo
Etichete: