Un artist alimentează instrumentele muzicale cu propriul sânge [VIDEO]

Un artist alimentează instrumentele muzicale cu propriul sânge [VIDEO]

Artistul rus Vtol apelează de fel la tehnologii neobișnuite pentru a produce sunete, iar unul dintre ultimele proiecte ne arată cum ne putem folosi de sângele din organism pentru a alimenta instrumentele muzicale cu electricitate.

Prin ultimul său proiect, denumit Until I Die, acesta creează o instalație electrică care este alimentată de propriul sânge. Tehnologia se folosește de acest fluid vital ca electrolit care, odată ce este combinat cu metale, precum aluminiu și cupru, dă naștere unor amplificatori, conform Engadget.

Din fericire, tehnologia nu va deveni una uzuală, pentru că nu are puterea de a concura cu bateria telefonului. Ca să vă faceți o idee, cinci baterii create prin tehnologia propusă de Vtol ating o capacitate de 1000 mAh, iar acestea sunt suficiente pentru a alimenta un sintetizator și un difuzor pentru opt ore.

Efortul pe care acesta l-a depus pentru a colecta necesarul de sânge este în sine un experiment științific, asemenea artei pe care a creat-o prin intermediul acestuia. Vtol a reușit să adune peste 45 de litri de sânge în doar 18 luni. Pentru că avem în vedere o cantitate atât de mare de fluid care se poate strica cu ușurință dacă nu este depozitată în condiții optime, artistul s-a văzut nevoit să adauge conservanți pentru a împiedica procesul de dezintegrare a sângelui.

Ne putem întreba, în mod firesc, ce l-a determinat pe acesta să apeleze la această modalitate nonconformistă pentru a crea artă. Vtol descrie proiectul său prin sintagma „act simbolic”, susținând că fluidul necesar vieții poate alimenta un dispozitiv care este în mod figurativ „o extensie a sa”. Aparent, acesta urmează o tradiție filosofică și științifică răspândită în Rusia și care susține că transfuzia de sânge este de fapt un act metafizic prin le oferi celorlalți o bucățică din tine.

Deși în mod clar această tehnologie nu va sta la baza aparatelor electrocasnice, instalația creată de Vtol ne arată energia de care dispune sângele nostru și cât de relevant este acesta pentru organism.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: