UiPath, compania românească finanțată cu zeci de milioane de dolari: de ce dau americanii banii pe un ”copy/paste”

UiPath, compania românească finanțată cu zeci de milioane de dolari: de ce dau americanii banii pe un ”copy/paste”

UiPath este o companie românească specializată în domeniul automatizării software și tocmai a primit o finanțare uriașă.

Finanțarea vine de la Accel Partners, iar suma se ridică la 30 de milioane de dolari. Compania finanțată de firma de venture capital este pe piață din 2006, fiind fondată de Daniel Dines (CEO) și Marius Tircă (CTO).

Produsul propriu UiPath a apărut în 2013, fiind vândut mai multor companii. Software-ul este unul de automatizare și reușește să elimine necesitatea de a avea o persoană care să efectueze procese repetitive. Astfel, roboții software sunt gata să preia sarcinile obositoare și monotone făcute de oameni, care nu vor mai trebui să recurgă la ”copy-paste”.

Finanțarea celor de la UiPath reprezintă un record pentru startup-urile românești, nicio companie atingând, până acum, această sună. Bitdefender a primit o finanțare de 6,4 milioane de euro și Elefant.ro, o finanțare de 5,5 milioane de euro, în comparație cu suma imensă primită acum de către compania care oferă soluții de automatizare.

Serviciile oferite de către UiPath pentru automatizare nu sunt dintre cele mai ieftine: prețul de bază pornește de la 50.000 de euro și poate crește destul de mult, în funcție de opțiunile alese, ajungând chiar până la un milion de euro, scrie adevărul.ro.

Finanțarea primită de companie îi pune pe aceștia pe drumul cel bun, suma primită fiind mult mai mare decât o altă finanțare primită anterior, de 1,5 milioane de dolari. Creșterile companiei au fost constante și au oscilat între 100 și 400% de la an la an, astfel că UiPath și-a permis să se extindă în mai multe țări, ajungând în SUA, în Marea Britanie și chiar în Japonia, printre altele.