Ubisoft lucrează la jocuri compatibile cu Microsoft HoloLens

Ubisoft lucrează la jocuri compatibile cu Microsoft HoloLens

Oficiali din cadrul companiei de jocuri video Ubisoft au dezvăluit în cadrul unei conferințe de la Amsterdam că lucrează la dezvoltarea jocurilor pentru Microsoft HoloLens.

HoloLens este un headset de Realitate Augmentată produs de Microsoft. El urmează să fie folosit mai ales în domeniile educației și business-ului, însă Ubisoft vrea să profite de interesul care ar putea exista pentru jocurile dezvoltate pe această platformă. Realitatea Augmentată este diferită față de Realitatea Virtuală și poate fi mult mai atractivă. Acest lucru se reflectă în eforturile marilor companii tech de a merge în această direcție.

Ubisoft a prezentat câteva dintre personajele sale mai vechi de jocuri video, Rabbids și Toy Soldiers, în montaje realizate cu ajutorul căștii AR HoloLens. Compania franceză a reușit să aducă micile personaje pe birourile oamenilor, în lumea reală. Utilizatorii headset-ului pot chiar interacționa cu ele. În cadrul experienței cu Toy Soldiers, utilizatorii puteau apuca personajele și le puteau muta în alte părți.

Prototipurile sunt încă într-o fază timpurile a testării și nu ar trebui să nea așteptăm să vedem jocurile AR pe rafturile magazinelor prea curând. Oricum, toată treaba trebuie privită ca un semn bun în această direcție. Dacă un publisher atât de mare precum este Ubisoft vede potențialul în așa ceva, cel mai probabil și celelalte copmanii care produc jocuri video vor apuca în această direcție. E de așteptat ca acestea să vadă jocurile în Realitate Augmentată ca pe niște proiecte viabile și profitabile. Notăm aici și faptul că industria AR vrea să ia în calcul și segmentul obișnuit de public, nu doar cel de business, notează TechRadar.

HoloLens va costa în jur de 3000 de dolari. E greu de crezut că va ajunge în casele oamenilor atât de ușor, însă Microsoft lucrează și la un proiect similar, dezvoltat exclusiv pentru Xbox One X. Rămâne de văzut în ce formă va fi lansat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: