Compania care te-ar putea scăpa de răul de mașină

Compania care te-ar putea scăpa de răul de mașină

Uber și-a propus să reducă efectele răului de mașină, resimțite mai ales în mașinile care se conduc singure, conform unui brevet.

Sentimentul de greață se datorează faptului că ochii tăi văd ceva diferit față de ce percepe creierul tău. De exemplu, când ești într-un carusel ți se poate face greață, deoarece stai jos nemișcat, dar ochii tăi văd cum totul în jur se mișcă rapid.

„Sistemul de Stimulare a Simțurilor” ar putea schimba asta. E gândit să sincronizeze ceea ce vezi cu ceea ce simți și ar putea fi implementat în vehiculele autonome în viitor. Uber a anunțat deja că plănuiește să achiziționeze 24.000 de vehicule autonome de la Volvo.

Aceste vehicule execută manevre mai bruște, pentru că prioritatea lor este siguranța. Astfel, ți se poate face cu ușurință rău. Uber vrea să creeze un sistem care să îți păcălească corpul că se mișcă într-un mod similar cu ceea ce văd ochii tăi. O parte esențială vor fi scaunele care se mișcă. Brevetul arată că aceste scaune includ funcție haptică și motoare care mișcă scaunul.

Altă parte importantă este sistemul presurizat al fluxului de aer, care poate să fie îndreptat către părți exacte ale corpului pasagerului. Nu în ultimul rând, o bară de lumini responsabilă să emită lumini de culori și intensități diferite pentru a mima schimbarea de direcție va fi și ea introdusă. Astfel, creierul va putea fi păcălit cu ușurință.

Cât de mult vor ajuta aceste schimbări pe cei care suferă de rău de mașină rămâne de văzut. Un studiu de la jurnalul științific Experiment Brain Research arată că expunerea la fluxul de aer reduce senzația de rău. Totuși, mișcarea scaunului nu a părut să fie atât de eficientă când a fost testată în cadrul studiului.

Dacă toate aceste schimbări vor fi sau nu implementate rămâne de văzut. Unele din ele s-ar putea să rămână doar pe hărtie, dar, chiar și așa, putem visa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mashable