uBeam a demonstrat cum funcționează încărcarea wireless la distanță

uBeam a demonstrat cum funcționează încărcarea wireless la distanță

uBeam este o companie destul de misterioasă între cele aflate în Silicon Valley, existând numeroase critici cu privire la invențiile cu care aceștia se laudă.

Compania activează în sectorul încărcării wireless și susține că a reușit să creeze o metodă prin care dispozitivele pot fi încărcate cu adevărat ”fără fir”, indiferent de suprafața pe care acestea se află, mulțumită undelor ultrasonice.

Compania a fost criticată în repetate rânduri deoarece a evitat constant să discute detaliat despre tehnologia creată, dar și să facă demonstrații.

Cu toate acestea, uBeam a trecut peste controverse și a făcut o demonstrație cu privire la tehnologia de încărcare wireless, la Upfront Summit, din Los Angeles. Demonstrația ar fi trebuit să se facă în mod neoficial, deși este ciudată abordarea, având în vedere că fiecare persoană din audiență avea cel puțin un smartphone cu care putea filma. Tocmai asta s-a întâmplat și acum, mai multe videoclipuri cu demonstrația sunt disponibile pe Twitter, arată theverge.com.

În videoclipul de mai sus, CEO-ul uBeam, Meredith Perry, ține în mână un telefon ce pare să ruleze Android. Acesta este apropiat de un dispozitiv, iar în scurt timp, imaginea de încărcare a bateriei apare pe ecran. Evident, scopul companiei va fi acela de a reduce consistent dimensiunile dispozitivului pentru a putea fi accesibil clienților.

uBeam are de gând să creeze un dispozitiv de forma unei antene parabolice, dar va mai dura până atunci. Există o mulțime de alte aspecte tehnice de care aceștia trebuie să se ocupe, însă, pentru a putea crea un produs viabil, care face exact ceea ce promite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: