Batman Ninja are un trailer care îți schimbă părerea despre anime

Sunt multe motive să dezvolți o fascinație pentru cultura anime-urilor japoneze, dar nimic nu se compară cu o poveste construită în jurul lui Batman Ninja.

De la primele benzi desenate apărute în 1939, Batman a trecut printr-o serie numeroasă de transformări. Cavalerul Întunecat a ajuns să poarte mai multe nume și să fie întruchipat într-o varietate importantă de animații, seriale TV și lung metraje. Dacă folosim ca referință trilogia lui Christopher Nolan, unele dintre cele mai bune filme din top-ul IMDb  250 create vreodată îl au pe Batman în centrul atenției. 

Pe lângă Batman-ul tradițional și unul într-un echipament robotizat, mai există un super erou cu același nume în cultura japoneză. Intitulat Batman Ninja, acesta va fi ilustrat într-un lung metraj de animație de tip anime în prima parte a lui 2018. Primul trailer pentru Batman Ninja a fost publicat zilele trecute și arată cel puțin spectaculos.

Nu contează ideea pe care ți-ai format-o despre Batman, aceea este completă diferită de efortul japonezilor de a portretiza super eroul înaripat. Povestea care urmează să fie spusă în Batman Ninja este ancorată adânc în cultura Țării Soarelui Răsare.

Pentru prima oară, Batman Ninja a fost dezvăluit în urmă cu câteva luni în cadrul New York Comic-Con. La momentul respectiv însă, nu știam exact cum va fi portretizat personajul principal. Toate detaliile de ordin grafic au fost acum lămurite odată cu trailerul de mai sus. Povestea filmului va fi spusă de Kazuki Nakashima (Kamen Rider Fourze), iar designul caracterelor va pica în cârca lui Takashi Okazaki (Afro Samurai).

În privința poveștii, nu putem decât să bănuim despre ce va fi vorba în viitorul Batman. Din câte se pare, Batman se va întoarce în timp în Japonia medievală împreună cu aliații lui – Robin, Nightwing și Catwoman. În respectiva perioadă, lista inamicilor va rămâne însă neschimbată. Astfel, îl vom vedea pe Joker, Harley Quinn, Deathstroke, Two-Face, Gorilla Grodd și alții.

Alexandru Puiu
21:00 04.12.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video