Tim Cook are un potențial urmaș la ”șefia” Apple

Tim Cook are un potențial urmaș la ”șefia” Apple

Apple nu a avut foarte multe persoane în poziția de CEO în ultimii 40 de ani, dar Tim Cook se gândește deja la cine va veni după ce va părăsi el postul.

Steve Jobs este sinonim cu Apple atât din prisma faptului că a co-fondat compania și s-a implicat în mod direct în definirea și prezentarea noilor produse, cât și a faptului că a condus gigantul din Cupertino. O mare parte din activitatea Apple Inc. din 1976 și până în prezent s-a desfășurat sub tutela defunctului CEO. Tim Cook a fost CEO interimar la Apple în perioada în care Steve Jobs s-a retras din activitate pentru tratament, iar ulterior, a devenit CEO permanent.

Apple este una dintre cele mai bogate companii din lume, dar fiecare decizie de la vârf influențează semnificativ valoarea acțiunilor tranzacționate la bursă. Din acest motiv, în momentul în care actualul CEO cochetează cu părăsirea postului, în locul său trebuie să vină imediat o persoană avizată, care a avut ocazia să fie alături de Tim Cook destul de mult timp. Nu de alta, dar nu devii CEO peste noapte, indiferent de cunoștințele tale tehnice sau de management.

Apple a deschis un nou magazin zilele trecute în Chicago. La eveniment au fost prezenți Tim Cook – CEO Apple și Angela Ahrendts – director de retail. Într-un interviu acordat la fața locului celor de la Buzzfeed, CEO-ul gigantului american a făcut câteva afirmații despre modul în care se va alege viitorul CEO după plecare sa din companie. Având în vedere că Tim Cook nu are decât 56 de ani, procesul nu se va întâmpla foarte curând, dar este forțat de circumstanțe să gândească în perspectivă.

”În rolul meu de CEO văd obligativitatea de a pregăti cât mai mulți oameni pentru a fi CEO și chiar asta fac. Apoi, cabinetul de directori ia o decizie la acel moment în timp.” Având în vedere că Tim Cook a făcut aceste afirmații alături de directoarea responsabilă de managementul magazinelor Apple din întreaga lume a fost considerat a fi un vot de încredere în această direcție pentru Angela Ahrendts.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: