Tesla va construi cea mai mare baterie din lume

Tesla va construi cea mai mare baterie din lume

Elon Musk a dezvăluit noi planuri ale companiei, iar în viitorul apropiat, Tesla va construi cea mai mare baterie din lume.

Antreprenorul și deținătorul firmei Tesla a declarat că noua baterie va fi de trei ori mai mare decât actuala deținătoare a recordului. Musk a prezentat aceste aspecte în cadrul unei conferințe pe care a susținut-o la Adelaide.

Bateria ar urma să aibă o capacitate de 100 de megawați, fiind de peste trei ori mai mare decât cea mai mare baterie din lume, la momentul actual. Aceasta are o capacitate de ”doar” 30 de megavați. Conform lui Elon Musk, noua baterie va putea stoca aproximativ 120MWh de energie, iar asta ar însemna că pot fi alimentate 30.000 de locuințe.

”Firește, există niște riscuri, deoarece aceasta nu va fi doar cea mai mare baterie din lume, ci va fi și cu mult mai mare decât cea mai puternică instalație de acum”, spune Musk, continuând: ”când creezi ceva de trei ori mai mare decât ce aveai până în prezent, te vei întreba dacă funcționează la fel. Noi credem că da, dar suntem conștienți că există riscuri”, relatează telegraph.co.uk.

Australia de Sud, unde locuiesc aproximativ două milioane de oameni, are probleme energetice care au culminat în septembrie 2016 cu o întrerupere a curentului, ca urmare a uneia dintre cele mai puternice furtuni înregistrate în ultimii 50 de ani.

Bateria face parte dintr-un plan energetic al statului, în valoare de 550 de milioane de dolari australieni. Tesla va lucra alături de compania franceză Neoen, pentru a construi bateria în 100 de zile. Dacă aceștia nu reușesc, Musk a promis că bateria va fi oferită gratuit, iar costurile, de 50 de milioane de dolari australieni, vor fi suportate de Tesla.

Bateria Tesla va funcționa în paralel cu o fermă eoliană construită de Neoen, pentru a oferi energie electrică 24 de ore pe zi, mai ales în caz de urgențe.

Citește și: