Tesla Model S stabilește un nou record pentru mașini electrice [VIDEO]

Tesla Model S stabilește un nou record pentru mașini electrice [VIDEO]

Tesla Model S a stabilit un nou record în domeniul mașinilor electrice, la capitolul călătoriilor transcontinentale.

Pe data de 1 iulie, la ora 23:30, Jordan Hart și Bradly D’Souza au plecat din Redondo Beach, California, la bordul unei Tesla Model S, din 2015, îndreptându-se către est. Aceștia au ajuns la un garaj de pe E. 31st Street din New York City, 51 de ore și 47 de minute mai târziu.

Cei doi au stabilit un nou record pentru cea mai rapidă traversare transcontinentală a SUA într=un automobil electric, iar aceștia spun că au depășit recordul anterior cu ceva mai mult de patru ore.

Aceștia au postat pe Instagram și pe Twitter de-a lungul călătoriei, atât pentru a-și documenta experiența, cât și pentru a verifica locurile și ruta de-a lungul drumului. Martori oficiali au semnat documente de plecare și de sosire la începutul și la finalul călătoriei, iar o înregistrare video cu data și ora a fost făcută pe tot parcursul călătoriei.

Au existat destule provocări de-a lungul drumului, trecând de la popasuri pentru mâncare și mergând până la planificarea folosirii aerului condiționat, pentru a economisi bateria. Cei doi se mândresc cu faptul că au stabilit acest record, în ciuda câtorva dezavantaje. Mașina lor, Tesla Model S 85D, este mai puțin eficientă decât alte Model S folosite de cei care au stabilit recordul anterior. Acel model are o aerodinamică mai bună și o baterie mai mare, scrie theverge.com.

Ca deținători de Tesla, atât Hart și D’Souza au știut cum să ducă mașina la limită și când să ignore sau să asculte recomandările venite de la software-ul Tesla, deoarece acesta te-ar putea îndruma să iei o pauză pentru alimentare, chiar dacă ai putea merge mult mai mult cu mașina.

Citește și: