Tesla a terminat instalarea primelor acoperișuri solare

Tesla a terminat instalarea primelor acoperișuri solare

Am scris în urmă cu ceva vreme despre acoperișul solar de la Tesla, iar acum aflăm că primele astfel de acoperișuri au fost instalate.

Primele acoperișuri solare de la Tesla au fost instalate recent, cu succes. Acestea au fost prezentate pentru prima dată anul trecut, acestea fiind create astfel încât să nu se distingă de un acoperiș clasic. Datorită designului, acestea îi pot convinge pe cei care nu vor panouri clasice instalate pe casă să facă totuși tranziția către modele discrete.

Acoperișurile solare instalate acum de Tesla au fost montate pe case ale angajaților Tesla, respectând astfel și trendul institut în ceea ce privește vânzarea mașinilor, primele modele ajungând întotdeauna la angajați. Pe de-o parte, vorbim despre o recompensă pentru eforturile depuse de către aceste persoane în dezvoltarea produselor, iar pe de altă parte vorbim și despre o decizie strategică din partea companiei, care poate testa și monitoriza produsele cu ușurință, atunci când sunt puse la treabă.

tesla acoperiș solar

”Eu le am pe casă, iar JB (Straubel) le are și el montate pe casă”, spune Elon Musk despre acoperișuri, menționând că acestea deja produc energie, relatează techcrunch.com.

Precomenzile pentru aceste acoperișuri au început în al doilea trimestru al lui 2017, iar garanția oferită de către Tesla pentru panourile solare este pentru toată durata existenței casei pe care sunt instalate, sau ”până la infinit”.

Prețul mediu al noului acoperiș solar este de 235 de dolari pe metru pătrat, iar 35% din suprafața acestuia o reprezintă panouri solare active. Firește, prețurile pot varia, în funcție de materialul ales, de suprafața totală a acoperișului dar, mai important, în funcție de ce procentaj din acoperiș va fi acoperit de panouri standard. Tesla arată că, în medie, doar 40% din acoperiș va fi acoperit de panouri active, dar procentajul real depinde și de necesarul energetic al fiecărei locuințe.

Citește și:
Etichete: