Acoperișul solar Tesla are prețuri extrem de competitive

Acoperișul solar Tesla are prețuri extrem de competitive

Acoperișul solar Tesla a fost dezvăluit de Elon Musk în urmă cu ceva vreme are acum și prețuri, pentru cei interesați.

Prețul unui acoperiș solar marca Tesla este variabil și depinde, în cele din urmă, de câtă energie ai nevoie pentru locuință, dar și de procentajul panourilor active de pe acoperiș. Pentru a-i ajuta pe oamenii care vor să-și instaleze un astfel de sistem, Tesla a creat și un calculator care îți permite să afli cât de mulți bani vei putea obține de-a lungul anilor, în funcție de zona în care stai, odată ce acoperișul este în funcțiune.

Noul acoperiș solar va fi disponibil începând cu această vară, iar în cele din urmă, acesta ar trebui să devină o investiție amortizabilă în timp, ceea ce le face mult mai atractive decât acoperișurile clasice. În plus, materialele din care sunt create noile acoperișuri sunt și mai rezistente decât cele obișnuite.

Prețul mediu al noului acoperiș solar este de 235 de dolari pe metru pătrat, iar 35% din suprafața acestuia o reprezintă panouri solare active. Firește, prețurile pot varia, în funcție de materialul ales, de suprafața totală a acoperișului dar, mai important, în funcție de ce procentaj din acoperiș va fi acoperit de panouri standard. Tesla arată că, în medie, doar 40% din acoperiș va fi acoperit de panouri active, dar procentajul real depinde și de necesarul energetic al fiecărei locuințe, arată inverse.com.

Tesla începe instalarea acoperișurilor solare încă de acum, cel puțin pentru Statele Unite, în vreme ce comenzile din afara SUA vor fi onorate începând cu 2018. Instalarea durează între cinci și șapte zile și de proiect se ocupă exclusiv compania.

Pentru a arăta cât de rezistent este acoperișul, Elon Musk a postat pe Instagram un clip în care arată o ”ghiulea” de grindină care lovește în plin un astfel de panou, iar rezultatul poate fi văzut mai jos:

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: