Telefonul roșu al lui Adolf Hitler a fost scos la licitație

Telefonul roșu al lui Adolf Hitler a fost scos la licitație

Mai multe obiecte ale fostului lider nazist, Adolf Hitler, au fost scoase la licitație, dar cel mai prețios dintre acestea pare a fi telefonul roșu, cel prin care Hitler a transmis ordine și a ordonat ucideri în masă.

Telefonul roșu al lui Adolf Hitler are gravat numele dictatorului, sub o svastică şi o stemă nazistă, iar pozele cu acesta au apărurt deja pe internet. Casa de licitații americană, Alexander Historical Auctions, a afișat pe site-ul său telefonul, descoperit la câteva zile după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, în buncărul unde Hitler s-a retras înainte de capitularea Germaniei și unde s-a sinucis.

Telefonul roșu lui Hitler este un model cu disc și a fost produs de compania Siemens. Inițial, acesta avea culoarea neagră, dar a fost vopsit ulterior în roşu. Aparatul este dotat și cu un sistem care îi permitea lu Hitler să îl folosească și atunci când mergea cu trenul sau cu mașina.

Telefonul este descris pe site-ul casei de licitații ca fiind „arma cea mai distrugătoare din toate timpurile, care a dus la moarte milioane de persoane în toată lumea, de care Hitler s-a folosit pentru a-şi transmite ordinele timp de doi ani”.

Acesta a fost scos la vânzare de către urmaşul direct al unui ofiţer britanic, Sir Ralph Rayner (1896-1977), aparținând regimentului Ducelui de Wellington.

Află prețul cu care a fost scos la licitație telefonul lui Adolf Hitler

Citește și:
Etichete: