Telefoanele Samsung vor putea debloca PC-urile cu Windows 10

Telefoanele Samsung vor putea debloca PC-urile cu Windows 10
15:36 22.02.2017

Prin intermediul unui utilitar intitulat Samsung Flow, utilizatorii de terminale Samsung își vor putea debloca PC-urile cu Windows 10.

Nivelul securității unui PC cu Windows este direct proporțional cu importanța datelor stocate pe el. Din acest motiv, este bine să apelați la o serie de măsuri preventive. Indiferent dacă este vorba de o parolă complexă sau de criptarea datelor, nici un aspect nu trebuie neglijat. Pe de altă parte, ar fi îmbucurător ca securizarea unui PC să nu se reflecte într-un nivel sporit de disconfort. În definitiv, nu este constructiv să petreci 5 minute să intri în Windows când ai nevoie urgent să rezolvi o problemă.

Plecând de la această premisă, Samsung oferă o soluție creativă posesorilor de telefoane din gama Galaxy. Cei care au un smartphone al producătorului sud coreean și și-au instalat aplicația Samsung Flow pe Windows 10, vor câștiga opțiunea de a-și debloca sistemului prin senzorul de amprentă de pe mobil. Ideea este una foarte bună și deși va mai dura un pic până când va fi implementată la scară largă, ea deja poate fi pusă în aplicare de către posesorii hibridului Galaxy TabPro S cu Windows 10.

Pentru lărgirea compatibilității acestei funcții, mai mullți utilizatori au încercat să pună presiune pe Samsung. Din fericire, nu a durat mult până la publicarea unei confirmări oficiale pe marginea acestui subiect pe Sammobile.com. Momentan, se pare că va fi o chestiune de câteva luni până când Samsung Flow va fi disponibil și pentru sistemele cu Windows 10 ce nu au fost produse de Samsung. Un reprezentant Samsung a afirmat că ne putem aștepta să avem acces la respectivul utilitar după lansarea următoarei actualizări majore pentru Windows 10. Referința era la Windows 10 Creators Update ce va ajunge la utilizatori în variantă finală în luna aprilie a acestui an.

Ca un bonus, pe lângă posibilitatea deblocării PC-ului, Samsung Flow va oferi utilizatorilor un sistem inteligent de sincronizare a notificărilor de pe mobil cu posibilitate de răspundere. Transferul de date va fi de asemenea facilitat împreună cu funcția de declanșare de la distanță a funcției hotspot de pe smartphone.

loading...