Telefoanele care te spionează în liniște și adună mai multe date decât ar trebui

Telefoanele care te spionează în liniște și adună mai multe date decât ar trebui
11:47 11.10.2017

Telefoanele OnePlus colectează mai multe date decât ar trebui și reușesc să facă asta fără permisiunea utilizatorilor.

Chris Moore, deținătorul unui blog de securitate cibernetică, a publicat recent un articol în acre demonstrează că OnePlus a colectat și transmis date personale fără permisiunea sa. Acesta a descoperit un domeniu ciudat când completa provocarea SANS Holiday Hack și a investigat descoperirea. Domeniul open.oneplus.net colectează date private și le trimite către un cloud de la Amazon AWS.

Datele pe care telefoanele le colectează se referă la IMEI, la numărul de telefon, la adresa MAC, la rețeaua în care telefonul este folosit, dar și date despre aplicațiile folosite.

Moore spune că bucățile de cod responsabile de colectarea datelor fac parte din Device Manager și Device Manager Provider. Din fericire, acestea ar putea fi dezactivate folosind comanda pm uninstall -k –user 0 pkg.

E destul de îngrijorător că un nume deja important pe scena producătorilor de telefoane cu Android colectează și transmite date personale fără știrea utilizatorilor, dar și mai problematic e faptul că OnePlus nu consideră asta o mare problemă. Cei de la Android Authority au cerut un punct de vedere companiei, aceștia afirmând că datele sunt colectate pentru a oferi suport mai bun utilizatorilor, fără să facă vreo mențiune despre temerile cu privire la confidențialitate.

Aceștia au discutat și cu un oficial al companiei, însă nu au primit un răspuns concludent care să explice de ce utilizatorii nu pot alege să-și împărtășească datele colectate de OnePlus. Explicațiile companiei creează o situație destul de ironică.

OnePlus a fost acuzată în trecut de lipsa suportului în urma vânzărilor, iar acum aceștia justifică adunarea de date tocmai prin promisiunea unui suport mai bun.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: