19 mai 2017 | 07:48

Telefoanele cu Android O vor porni mai repede, iar acest detaliu contează enorm

ACTUALITATE
Telefoanele cu Android O vor porni mai repede, iar acest detaliu contează enorm

Conferința anuală Google I/O se desfășoară în aceste zile în Statele Unite, iar unele dintre cele mai impresionante noutăți au vizat Android O.

Sistemul de operare creat de Google este unul foarte bine pus la punct. Beneficiază de actualizări la intervale regulate de timp, rulează pe un număr foarte mare de dispozitive, iar numărul utilizatorilor nu pare să stagneze prea curând. Următorul update important creat special pentru Android va fi intitulat Oreo sau Android O. Cu toate că am știut câteva detalii despre el încă din luna martie a acestui an, în cadrul Google I/O au fost dezvăluite cele mai interesante și utile particularități.

Android O nu va reinventa radical platforma Google. Nu va introduce schimbări radicale de interfață și nici nu va încerca să-și alieneze fanii prin decizii controversate. În schimb, se va mișca mai bine, iar utilizatorii asta își doresc. Orice posesor de telefon inteligent speră că micuțul său gadget îl va face mai eficient, iar animațiile line și un sistem de notificări mai bine pus la punct are toate șansele să îndeplinească acest scop. Întotdeauna va conta un hardware performant, dar atâta timp cât software-ul nu este suficient de bine optimizat, experiența de utilizare este una dezamăgitoare.

La capitolul detalii de finețe care vor face o treabă foarte bună să încânte utilizatorii, intră înjumătățirea timpului de pornire al telefoanelor cu Android O. Comparația a fost făcută pornind de la același terminal mobil cu Android 7.0 Nougat și noul Oreo. Ar fi fost interesant să știm care au fost detaliile de fond care au dus la obținerea acestui salt spectaculos, dar nu au fost făcute publice.

Dublarea performanței pe același hardware a fost sesizabilă și în Sheets. Aplicația de calcul tabelar al Google a devenit de două ori mai sprintenă după update, iar îmbunătățiri semnificative s-au simțit la nivelul întregului SO. Android O în variantă finală ar trebui să se lanseze spre finele acestui an, dar în funcție de telefonul din buzunar, s-ar putea să așteptați până în 2018 pentru a vă bucura de noutățile detaliate mai sus.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele