12 dec. 2017 | 15:33

Țara europeană care va interzice telefoanele mobile în școli

ACTUALITATE
Țara europeană care va interzice telefoanele mobile în școli

Telefoanele mobile sunt mai prezente ca niciodată în societate, însă o țară din Europa vrea să le elimine, cel puțin din instituțiile de învățământ.

Atât copii, cât și părinții și profesorii sunt destul de sceptici cu privire la mutarea care ar urma să fie făcută începând cu septembrie 2018. Cu toate acestea, guvernul francez are de gând să interzică folosirea dispozitivelor în incinta școlilor.

Aceștia vor putea să vină cu telefoanele la școală, dar nu le vor putea folosi pe durata cursurilor și nici măcar în pauze.

Jean-Michel Blanquer, ministrul educației din Franța, spune că măsura va fi implementată începând cu septembrie 2018. Aceasta se va aplica tuturor elevilor începând cu vârsta de 6 ani și până la cei cu vârste de 15 ani, care încep liceul.

Ministrul e de părere că măsura e una bună, care poate transmite și un mesaj de interes public cu privire la sănătate, având în vedere că tinerii vor fi ținuți departe de ecranele în fața cărora rămân blocați de la vârste fragede.

Sindicatul profesorilor este sceptic cu privire la măsură. Philippe Vincent, secretar general adjunct, consideră că nu se văd nici pragmatismul și nici logica din anunțuri.

Un copil de 13 ani, dintr-o școală pariziană se întreabă cine va lua telefoanele, unde vor fi puse și cum vor putea fi recuperate înapoi. Nici părinții nu sunt foarte încântați de idee; unii consideră că în școli ar putea fi instalate dispozitive de bruiaj al semnalului.

Oficialii din minister încearcă acum să găsească o soluție pentru implementare. Ar putea fi folosite dulapuri speciale, dar ar fi vorba de aproximativ 3 milioane de astfel de ”cutii” pentru depozitare, pe care unele școli nu ar avea unde să le pună din lipsă de spațiu. Rămâne de văzut cum și dacă vor dispărea telefoanele mobile din școlile franceze.