OZN-urile sunt (încă) interzise într-un oraș din Franța

OZN-urile sunt (încă) interzise într-un oraș din Franța

OZN-urile sunt subiect de fascinație pentru mulți pasionați de mistere, dar există și oameni cu adevărat deranjați de astfel apariții pe cer. 

Acesta este exact cazul unui oraș din Franța, în care OZN-urile au fost interzise și încă au statut ilegal. Pare ciudat și chiar este așa, dar unde-i lege, nu-i tocmeală. Lucrurile s-au schimbat în această direcție în 1954, după ce un val de apariții ale obiectelor zburătoare neidentificate a luat cu asalt Franța.

Pentru a răspunde acestei amenințări, primarul Lucien Jeune, liderul unui sătuc din sud-estul Franței, Châteauneuf-du-Pape, a emis o lege prin care interzice OZN-urile. textul legii arată astfel:

Articolul 1 stipulează că survolarea, aterizarea și decolarea aeronavelor cunoscute ca farfurii zburătoare sau țigări zburătoare, indiferent de naționalitatea acestora, sunt interzise pe teritoriul comunității.

Articolul 2 arată că orice avion, cunoscut ca farfurie zburătoare sau țigară zburătoare, care aterizează pe teritoriul comunității, va fi reținut imediat.

Articolul 3 indică faptul că pădurarul și polițistul din comunitate sunt responsabili, fiecare respectându-și atribuțiile, de executarea acestui decret.

Elie, fiul lui Jeune, este de părere că legea a fost mai mult o manevră de publicitate pentru a aduce comunitatea în lumina reflectoarelor, aducând reporteri aici și pentru altceva în afară de castel și de vinurile fine. Castelul din oraș a fost construit în 1322 de Papa Ioan al XXII-lea, ca reședință de vară pentru liderul Bisericii Catolice. Timp de decenii, orașul a fost la fel de adormit ca orice altă comunitate mică, având doar 2000 de locuitori, în afara sezonului când vinul era gata.

Cu toate acestea, la 62 de ani de la intrarea în vigoare a acestei legi, Claude Avri, actualul primar din Châteauneuf-du-Pape, spune că nu are de gând să ridice această interdicție cu privire la OZN-uri, arată boingboing.net.