14 iun. 2017 | 15:27

Un tânăr a fost arestat după ce a uploadat filmul Deadpool pe Facebook

ACTUALITATE
Un tânăr a fost arestat după ce a uploadat filmul Deadpool pe Facebook

Un tânăr de 21 de ani a fost arestat după ce a urcat filmul Deadpool pe Facebook la opt zile după ce acesta a apărut în cinematografe, în februarie 2016. Nu mai puțin de cinci milioane de oameni au apucat să-l vadă până ca acesta să fie dat jos de pe rețeaua socială.

Trevon Franklin, 21 de ani, din California, s-a gândit să urce pe rețeaua socială filmul care abia apăruse în cinematografe. Acesta a folosit un pseudonim atunci când a comis infracțiunea care a permis unui număr de peste cinci milioane de oameni să vadă pelicula Marvel pe gratis. Franklin a fost arestat abia marți de către FBI și a fost pus sub acuzația de încălcare a drepturilor de autor și piraterie. Tânărul este pasibil de trei ani de închisoare pentru faptele comise.

De asemenea, Franklin mai este acuzat de reproducerea și distribuția a cel puțin zece copii ale filmului, în format fizic. Valoarea lor totală a fost stabilită de FBI la suma de 2500 de dolari. Aproape un an și jumătate a durat investigația federală până să se decidă arestarea tânărului din Fresno, California.

Filmul Deadpool, care l-a avut distribuit în rol principal pe actorul canadian Ryan Reynolds, a fost unul dintre cele mai mari succese Marvel din istoria companiei. Acesta a debutat în forță în week-end-ul de lansare și a depășit rapid filme din serii mult mai consacrate, precum X-Men sau Thor, notează The LA Times.

Este bine știut faptul că regulile anti-piraterie din Statele Unite ale Americii sunt mult mai dure față de cele din România. Pe Facebook-ul autohton se practică în continuare live-uri cu filme sau meciuri pentru care cel care le distribuie nu are drepturi de autor. Însă acest fapt nu pare să deranjeze pe nimeni. Rămâne de văzut cât vor mai fi ignorate legile anti-piraterie din România de către autorități.